
Nagyon krémes, csokis chiamousse: nem tudod majd abbahagyni

A klasszikus csokimousse sok vajjal, tojással és tejszínnel készül, de ha valami könnyedebbre és egészségesebbre, mégis hasonlóan krémesre vágysz, akkor készítsd el ezt a chiamagból készült változatot.
A klasszikus francia csokimousse bár mennyeien lágy és krémes, nem a világ legkönnyedebb nassolnivalója. Természetesen különleges alkalmakkor megvan a helye, azonban ha a hétköznapokon valami egészségesebb desszerttel kényeztetnéd magad, akkor készítsd el csupa növényi hozzávalóból, chiamag hozzáadásával.
Mivel a chia természetes zselésítő tulajdonságú, nem fog kelleni más hozzávaló a krém besűrítéséhez, ugyanakkor egy szuperélelmiszer is, extra magas fehérje-, antioxidáns-, rost- és esszenciáliszsírsav-tartalommal. Így nemcsak desszertnek, de reggelire is bátran fogyaszthatod.
-
2023-09-15 08:32:01
-
2023-07-27 06:30:02
-
2023-06-23 07:32:02
Csokis chiamousse

Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 g chiamag
- 300 ml zabital (vagy más növényi ital)
- 200 ml kókuszkrém vagy konzerves kókusztej (a folyadék nélkül)
- 3 ek holland kakaópor (20%-os)
- 4 ek juharszirup vagy méz
- 1 ek vaníliakivonat
- 1 csipet só
- a díszítéshez friss gyümölcs, csokiforgács, tejszínhab
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban adjuk a chiamaghoz a zabitalt, alaposan keverjük el, hogy ne csomósodjon össze, majd hagyjuk állni 10 percig.
Öntsük a besűrűsödött chiapudingot egy turmixgépbe, adjuk hozzá a kókuszkrémet, a kakaót, a juharszirupot, a vaníliát és a sót, és addig turmixoljuk, amíg egy sűrű, krémes és selymes keveréket kapunk.
Porciózzuk poharakba, és legalább egy órára tegyük hűtőbe dermedni.
Csokiforgáccsal, friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal kínáljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!