Aranybarnára pirult zellersteak fűszervajjal: húsmentesen is tartalmas fogás
Zellersteak sosem volt még ilyen csalogató: a szeletek aranybarnára és ropogósra pirulnak, az egészet pedig pikáns fűszervaj koronázza meg.
A krumplipüré az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb köretünk – könnyen társítható a legtöbb feltéthez, és elkészíteni is egyszerű. Ha nálad is gyakran szerepel a menüben, akkor időnként variáld: a hagyományos kiegészítők és ízesítők mellett dobd fel az alkalomhoz illően.
Ebbe a változatba egy zöldfűszeres vaj kerül, amelyben a friss petrezselyem és metélőhagyma mellett a zúzott fokhagyma adja meg az alapízeket. Mivel ez egy vegán recept, így sem tej, sem pedig vaj nincsen benne: mindkettőt növényi alternatívák helyettesítik.
A krumplit tegyük enyhén sós vízbe, és fedő alatt, közepes hőfokon főzzük puhára 20-25 perc alatt, majd szűrjük le.
Közben készítsük el a fűszervajat az ebben a receptben megadott módon, és az eredeti mennyiség felét adjuk a gőzölgő krumplikockákhoz. Krumplinyomóval törjük össze.
Keverjük hozzá a tejalternatívát (vagy tejet), és kézi habverővel vagy mixerrel dolgozzuk krémesre.
Ízlés szerint adjunk hozzá kevés sót.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu