Egészséges, zamatos zöldbabsaláta 15 perc alatt: jól behűtve lesz igazán finom

zoldbabscover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Elképesztően friss, könnyű, mégis laktató nyári saláta, amit magában is elfalatozhatunk, de ha szeretnénk, húst is kínálhatunk mellé.

A legjobban azt szeretem ebben a salátában, hogy a zöldbab mellé bármilyen zöldségeket, különlegesebb alapanyagokat keverhetek. Nyáron mindig így készítem, olykor azonban vékonyra szelt hagyma vagy feta sajt is kerül a salátástálba. Amikor az idő rosszabbra fordul, leegyszerűsítem - csak paradicsommal, feta sajttal és 2 maréknyi dióval szoktam összeforgatni.

Az így készült egészséges saláta magában falatozva is tökéletes, de bátran kínálhatjuk sült húsok mellé is. Ha nem kívánjuk a húst, de tartalmasabban szeretnénk az asztalra tenni, akkor főtt tésztával érdemes egybekeverni, az ízharmónia eléréséért frissen facsart citromlevet is használhatunk - de csak módjával.

Gazdag zöldbabsaláta

zöldbabsct

Hozzávalók 2 személyre:

  • 450 gramm zöldbab
  • 200 gramm koktélparadicsom
  • 1 csokor piros retek
  • 1 csokor petrezselyem
  • 150 gramm olívabogyó
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbab végeit levágjuk, majd gyöngyöző sós vízben 5-10 perc alatt puhára főzzük.

A paradicsomot megmossuk, majd tetszőlegesre felvágjuk.

A megtisztított retket hajszálvékonyan felszeleteljük.

A petrezselymet finomra vágjuk, az olívabogyót megmossuk.

Az összes előkészített zöldséget salátástálba tesszük, az olívaolajjal és a fűszerekkel alaposan egybeforgatjuk. Jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük