Egészséges, zamatos zöldbabsaláta 15 perc alatt: jól behűtve lesz igazán finom

zoldbabscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elképesztően friss, könnyű, mégis laktató nyári saláta, amit magában is elfalatozhatunk, de ha szeretnénk, húst is kínálhatunk mellé.

A legjobban azt szeretem ebben a salátában, hogy a zöldbab mellé bármilyen zöldségeket, különlegesebb alapanyagokat keverhetek. Nyáron mindig így készítem, olykor azonban vékonyra szelt hagyma vagy feta sajt is kerül a salátástálba. Amikor az idő rosszabbra fordul, leegyszerűsítem - csak paradicsommal, feta sajttal és 2 maréknyi dióval szoktam összeforgatni.

Az így készült egészséges saláta magában falatozva is tökéletes, de bátran kínálhatjuk sült húsok mellé is. Ha nem kívánjuk a húst, de tartalmasabban szeretnénk az asztalra tenni, akkor főtt tésztával érdemes egybekeverni, az ízharmónia eléréséért frissen facsart citromlevet is használhatunk - de csak módjával.

Gazdag zöldbabsaláta

zöldbabsct

Hozzávalók 2 személyre:

  • 450 gramm zöldbab
  • 200 gramm koktélparadicsom
  • 1 csokor piros retek
  • 1 csokor petrezselyem
  • 150 gramm olívabogyó
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbab végeit levágjuk, majd gyöngyöző sós vízben 5-10 perc alatt puhára főzzük.

A paradicsomot megmossuk, majd tetszőlegesre felvágjuk.

A megtisztított retket hajszálvékonyan felszeleteljük.

A petrezselymet finomra vágjuk, az olívabogyót megmossuk.

Az összes előkészített zöldséget salátástálba tesszük, az olívaolajjal és a fűszerekkel alaposan egybeforgatjuk. Jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük