![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Puha, krémes gesztenyés brownie - A legcsokisabb süti őszi verziója
![gesztenyésbrownie](https://kep.index.hu/1/0/3512/35124/351246/35124667_2687949_2d476835a693380b2c906e5e759ab308_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A hagyományos brownie-receptet számtalan módon fel lehet turbózni, a gesztenye tökéletesen passzol az étcsokoládéhoz.
Számomra a brownie megunhatatlan műfaj, legyen szó a klasszikus receptről vagy a különböző ízesített változatairól. Manapság már rengeteg olyan receptje is van, amelyek, bár nem tartalmaznak csokit, a brownie technológiájával készülnek, rengeteg vajjal és olvasztott csoki helyett valamilyen más krémmel vagy folyadékkal, például citromlével, mint ebben a receptben.
A csokis finomságot kávéval vagy likőrrel is gyakran készítik, de a gyümölcsös verziók is egyre népszerűbbek. Az alábbi recept az őszi, téli nagy kedvenccel, gesztenyével készült, az egyszerűsítés kedvéért gesztenyemassza került bele, de sült, pürésített gesztenyéből is elkészíthető.
Gesztenyés brownie
![gesztenyésbrownie2](https://kep.index.hu/1/0/3512/35124/351246/35124677_852d469eb3f7ee02e90c4306637be467_wm.jpg)
Hozzávalók 20 szelethez
- 200 gramm étcsokoládé
- 250 gramm vaj
- 250 gramm barna cukor
- 4 darab tojás
- 1 teáskanál instant kávé
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 100 gramm gesztenyemassza
- 200 gramm liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csipet só
- 0.5 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Vajazzunk ki egy 22x22 centis jénait vagy sütőformát.
Az étcsokoládét daraboljuk össze, a vajat vágjuk kisebb kockákra, majd vízgőz felett melegítsük őket össze egy kis tálban, közben folyamatosan kevergessük. Ha a csoki és a vaj is elolvadt, vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.
A barna cukrot keverjük habosra a tojásokkal, majd adjuk hozzá az instant kávét és a vaníliakivonatot is. Keverjük bele az olvasztott csokit és a gesztenyemasszát is, robotgéppel alaposan dolgozzuk őket össze.
A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük bele a sütőport, a sót és a kakaót. Kisebb adagokban, fokozatosan adjuk a csokis-tojásos keverékhez, alaposan keverjük el benne.
Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd kb. 40-50 percig süssük. Ha a közepe még picit lágy, az nem baj.
A formában hagyjuk kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!