
Isteni finom gesztenyés kókuszgolyó – Az édesség sütés nélkül készül

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Gluténmentes fokhagymás gofri: szendvicsalapnak is tökéletes

Fantasztikus savanyú káposztás csirkemell: a sütőben érnek össze az ízek

Tonhalas-avokádós wrap: rohanós hétköznapokra is ideális

Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

8 szuper muffinrecept, amit a legkisebbek is elkészíthetnek és díszíthetnek
A lágy, édes masszájú kókuszgolyót mindenki szereti, főleg akkor, ha a finomság meglepetést is rejt.
Az egyik legnépszerűbb sütés nélkül készült édesség a kókuszgolyó, az alapját darált keksz képezi. A retró desszert elkészítése annyira egyszerű, hogy még a gyerkőcök is boldogulnak majd vele. A kókuszgolyót azonban nem szabad alábecsülni, mert szerénysége ellenére bőven rejt magában lehetőségeket. A leggyakrabban magozott meggy vagy cseresznye kerül a golyók közepébe, ha azonban magát a masszát szeretnéd megbolondítani, ne fogd vissza magad!
A darált kekszes masszába a rum és a kakaó szinte kötelező, utóbbitól szép színt kap, a rum íze pedig nagyon jól érződik majd benne. Hogy még ütősebb legyen az egész, keverj a darált kekszhez gesztenyemasszát, így igazán különleges kókuszgolyót kínálhatsz. Az édességet fogyasztásig hűtőben tárold, hogy legyen ideje az ízeknek összeérni, így még az állaga is jobb lesz.
Gesztenyés kókuszgolyó

Hozzávalók 40 darabhoz
- 25 dekagramm darált háztartási keksz
- 25 dekagramm gesztenyemassza
- 10 dekagramm vaj
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál rum
- 4 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 200 gramm kókuszreszelék
Elkészítés:
Először a vajat és a porcukrot dolgozzuk össze, utána a gesztenyemasszát, rumot, kakaót, darált kekszet és a tejet (előfordulhat, hogy pár evőkanállal több kell) is keverjük hozzá, jól dolgozható masszát kell kapnunk.
A bekevert masszából formázzunk kis golyókat, majd hempergessük meg a labdákat kókuszreszelékben. A gesztenyés golyókat tálalásig hűtőben kell tárolni.
Fotó: Getty Images