30 perces vacsora hús nélkül: serpenyőben pirult gnocchi sok zöldséggel

sültzöldségekcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az olaszok kedvelt tésztáját, a gnocchit szinte mindig valamilyen mártással nyakon öntve fogyasztjuk, pedig érdemes kipróbálni egyszerű pirított zöldségekkel egybeforgatva is.

Tudom, a gnocchi készítése időigényes és kissé macerás, de néha nyugodtan vehetünk kész változatot, amit a csomagoláson írtak szerint kifőzünk, így már csak valamilyen ragut kell mellé készíteni. Rohanós napokon aranyat érnek az ilyen megoldások, akár 30 perc alatt ételt tehetünk az asztalra.

A raguba bármilyen zöldséget rejthetünk, az én választásom a kamrám tartalma alapján épült fel, gomba, répa és mirelit borsó mindig lapul itthon, így ezt a hármast kevés olajon, egyszerű fűszerezéssel pirítottam, majd a végén egybeforgattam a gnocchival. Szándékosan nem tettem rá tejszínt, de aki szeretne, nyugodtan sűrítheti vele a ragut, de akár még sajttal és kissé intenzívebb fűszerekkel is, például rozmaringgal, továbbgazdagíthatja a serpenyős ételt.

Gnocchi sült zöldségekkel

sültzöldségct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm gnocchi
  • 4 darab répa
  • 250 gramm gomba
  • 200 gramm borsó
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A gnocchit a csomagoláson írtak alapján kifőzzük, vagy saját kezűleg készítjük el a tésztát.

A gombát megtisztítjuk és ízlésünknek megfelelően feldaraboljuk.

A megtisztított répát gyufaszál méretűre vágjuk.

A serpenyőben kevés olajat melegítünk, majd beledobjuk a gombákat, 10-15 perc után a répa és a borsó is a gombára kerül, sóval és borssal ízesítjük, majd amikor a zöldségek megpuhultak, levesszük a lángról a serpenyőt. A ragut tálalhatjuk a gnocchira szedve, de akár bele is forgathatjuk a tésztát a zöldséges keverékbe, pár percig együtt piríthatjuk őket, így készítve még finomabb lesz az étel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük