Isteni, májjal töltött csirkecomb: mutatós sült hús az ünnepi asztalra
Akár körettel együtt is készülhet a csirkecomb, a zöldséget a tepsibe is beleteheted, de van, amit elég csak vajon, serpenyőben megpirítani.
A töltött csirkecomb sok családban nagy kedvenc. Van, aki májjal, míg más gombával tölti, de aszalt paradicsommal gazdagítva is érdemes kipróbálni. Ha pedig egy régi hazai receptet tesztelnél le, akkor a gödöllői töltött csirkecomb a neked való.
Hagyományosan csirkemáj is kerül a gazdag töltelékbe, de mivel én és a családom nem igazán szeretjük, ezért kihagytam belőle. Akár egész csirkét is megtölthetsz: kiadós és finom, családi ebédre remek választás ez a régi kedvenc.
A vöröshagymát vágjuk finomra, a gombát pedig a lehető legapróbbra kockázzuk fel.
Az olajat hevítsük fel, majd dobjuk rá a hagymát és a gombát, adjuk hozzá a fokhagymát, sót, borsot, majoránnát és a borsót. A tölteléket 15-20 percig gyakran kevergetve pirítsuk.
A zsemléket áztassuk tejbe 5 percre. Ezután nyomkodjuk ki és keverjük össze a gombás keverékkel. A keverékhez a finomra aprított petrezselymet is keverjük hozzá.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, a bőrüket óvatosan lazítsuk fel, majd a gombás keveréket töltsük alá, ha szükséges, fogvájóval rögzítsük.
A töltött csirkecombokat tegyük tepsire, locsoljunk alájuk vizet, majd olajjal is öntsük le. A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-40 percre, majd az idő lejárta után a hőt emeljük 200 fokra, és további 10-15 percig süssük a húst, amíg szép aranybarna színt kap.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu