![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
10 ízletes fogás csirkemájból: raguk, kence és levesbetét is készülhet belőle
![csmcover](https://kep.index.hu/1/0/4592/45925/459250/45925046_3502374_d0b17a35ec4141353aa0ac9bfcf82299_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A máj vasban gazdag, remek D-vitamin-forrás, ha pedig jól bánsz vele, ízletes ételeket készíthetsz belőle.
A belsőség megosztó alapanyag, van, aki szereti, míg más köszöni szépen, de inkább mellőzné. Pedig a máj izgalmas és egészséges alapanyag, számtalan változatos fogást dobhatsz belőle össze.
A máj kapcsán a legnagyobb kellemetlenség, ha gumis lesz a textúrája és keserű a zamata. A kemény állagról a só tehet, ezért mindig csak akkor sózd meg a belsőséget, ha elkészült. A tisztítás során az epétől feltétlen szabadulj meg, ha rajta marad, akkor kesernyés lesz az íze. A belsőség előkészítése mellett a vásárlásnál is légy figyelmes, mindig megbízható helyről szerezd a friss árut, amelyet még lehetőleg a megvásárlás napján használj fel.
![mct5](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4592/45925/459251/45925168_da7a09940a90242fde1131d82f47862d_wm.jpg)
Sosem egyszerű kitalálni, hogy mi legyen a menü, főleg napjainkban az egyre növekvő árak mellett. Ma már tényleg nehéz pénztárcabarát fogásokat találni, de nem lehetetlen. A csirkemáj viszonylag olcsó, ha jól bánsz vele, nagyon ízletes ételeket alkothatsz az alapanyagból. Mutatjuk a mi kedvenceinket, melyek közt lesz egyszerűbb, pénztárcabarát, de úriasabb fogás is.
Kacsazsíros csirkemájkrém
A májkrém nagy kedvenc. A retró kencét megéri házilag elkészíteni, mivel nagyon finom, és nem lesz vele sok munkád. Ha pedig ínyenc vagy, akkor kacsazsíron süsd meg a csirkemájat, és a fűszerekről se feledkezz meg.
![mct1](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4592/45924/459246/45924626_1ac2a71e941469d295cd7a288c69d5cd_wm.jpg)
Baconbe tekert csirkemáj
A baconnel körbetekert csirkemáj fenséges finomság. Hogy a máj kellően puha legyen, érdemes tejbe áztatni. A fűszereket ne gondold túl, a bacontól nagyon jóízű lesz. A pluszzamatot érdemes a tejbe csempészni, 1-2 gerezd fokhagyma bőven elég a folyadékba.
![mct2](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4592/45924/459246/45924656_fba4e27e8f54ae689e797b2396119061_wm.jpg)
Gombával és aszalt paradicsommal töltött csirkecomb
A csirkemájból igazán ízletes tölteléket lehet készíteni, mely remekül érvényesül a csirkecomb bőre alá rejtve. A máj mellett gomba, aszalt paradicsom és jó sok petrezselyem is helyet kap. A tölteléket érdemes dupla adagban összedobni, mivel gusztusos fasírtgolyókat formázhatsz belőlük, melyek falatozását alig lehet abbahagyni.
![42158628 9152a43514a7750a11c9f55e88540c39 wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4592/45924/459248/45924822_17e43a60650ac5ade6cbf7bc08686c2a_wm.jpg)
Sütőben pirult csirkemáj
A belsőségből szemet gyönyörködtető egytepsis fogást is lehet készíteni. A máj először hagymával pirul egy kicsit, majd krumplival, almával vagy körtével, és majoránnával fűszerezve pirul készre. Az így készített máj frissen a legfinomabb, érdemes mellé savanyúságot is kínálni.
![42081744 a7d931c4b4f81fe1d3f401a0f5f78936 wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4592/45924/459248/45924818_cfc5d46698504eb8bf3d00a63da334ff_wm.jpg)
Csirkemáj Stroganoff módra
A Stroganoff úrias fogás, de a fenséges étel szerényebb verzióban is készülhet, például csirkemájjal. A vajpuha máj krémes szószban fő, a selymes textúráról tejszín, tejföl vagy joghurt gondoskodhat. A fogás kellemesen pikáns, érdemes mustárral is gazdagítani.
![41134147 b7db247ebbb9e14b59b2efaf22807209 wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4592/45924/459248/45924804_a9408c8e30221ea5ba59ef305526d87e_wm.jpg)
Chilis-gyömbéres csirkemáj
A máj szereti a fűszereket, érdemes bátran ízesíteni. Ha lehet, friss chilipaprikával és gyömbérrel dolgozz, úgy sokkal finomabb, de ha nincs más, akkor az őrölt is megteszi. A chilipaprikánál feltétlen távolítsd el a zöldség erét. Az omlós, kicsit tüzes zamatú csirkemájas fogást kínáld rizzsel vagy kuszkusszal.
![mct3](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4592/45924/459246/45924692_0d0c4e48b2eaa254efb041a2e967d817_wm.jpg)
Májgaluskaleves
A melengető fogás az egyik legfinomabb leves. A májas levesbetét akkor az igazi, ha szépen egyben marad, nem esik szét főzésnél, de nem is kőkemény. A máj mellé kötelező a dinsztelt hagyma és a petrezselyem. A galuskát a kész levesbe is belefőzheted, vagy külön vízben is elkészítheted.
![40163939 c5a32b1a1889ebcbfe2ae9aee6147223 wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4592/45923/459235/45923592_d876759254dbdac8c8dd1445133f94c2_wm.jpg)
Lecsós csirkemáj
Nagyon szaftos és nagyon finom fogás, mely rizzsel vagy tarhonyával kínálva is mennyei. A lecsós máj többféle módon is készülhet. Van, aki a lecsóba főzi bele a májat, míg más külön készíti el, majd a kész lecsóba forgatja. A belsőség gyorsan megpuhul, ezért a készítése során ügyelj rá, hogy ne főzd túl.
![36418307 e940513474a0f41d5159c49a038c9250 wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4592/45923/459236/45923640_1ea0990e2cb1b23fb8de4da69f9822bd_wm.jpg)
Resztelt csirkemáj
A magyar konyhában nagyon kedvelt étel a resztelt máj, mely jó sok hagymával készítve az igazi. A májnak jól áll a karakteresebb zamat, ezért hegyes erős paprikát is érdemes hozzákeverni, fűszerek közül pedig majoránnát vagy kakukkfüvet. A kész étel egyszerűen, kenyérrel tunkolva is tökéletes.
![mct4](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4592/45924/459247/45924756_c2da0b6d3722b0aab325db01c7025030_wm.jpg)
Budapest-sertésszelet
A szaftos, tartalmas fogásban a hazai konyha kedvelt alapanyagai kapnak helyet. A sertéshús mellé gomba, borsó és csirkemáj kerül. Igazi fejedelmi fogás, mely tökéletes választás a hétvégi asztalra, vagy ha épp vendégeket vár az ember.
Fotók: Getty Images, Sági Zsófia/Sóbors