Így készül a görög sült krumpli - Citromos szószban sül puhára

görögsültkrumpli
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A citrom, az oregánó és az olívaolaj a görög konyha kötelező elemei, most a krumplit csomagolták teljesen új köntösbe.

A krumplis ételeknek se szeri, se száma, mindig találni új receptet. A görög konyha sült krumplija igazán különleges, ugyanis a citrom és az oregánó íze dominál benne, de a mustárnak és az olívaolajnak is jelentős szerepe van az összhatásban.

A krumpli sütési módja sem mindennapi, ugyanis sütőben készül, kezdetben fedő alatt párolódik, majd anélkül pirul. Fontos, hogy az olívaolaj mindenhol egyformán bevonja a krumplit, ettől lesz majd igazán ropogós és ízletes a végeredmény.

Görög sült krumpli

görögsültkrumpli2

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kilogramm krumpli (sütni való)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál oregánó (őrölt)
  • 125 milliliter extra szűz olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk hosszában negyedekbe, majd a negyedeket felezzük vagy harmadoljuk el, hogy szép, egyforma hasábok legyenek.

Az összevágott krumplit tegyük egy jénaiba vagy más hőálló tálba, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, majd az összes többi alapanyagot, alaposan keverjük össze, hogy a szósz mindenhol befedje a burgonyát. Fontos, hogy a krumpli egy sorban legyen, ne fedjék egymást a hasábok.

Fedjük le a tálat alufóliával, majd toljuk a sütőbe. Süssük kb. 30 percig, majd fólia nélkül is további 30 percig, vagy míg teljesen puha és pirult nem lesz. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük