![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így készül a görög sült krumpli - Citromos szószban sül puhára
![görögsültkrumpli](https://kep.index.hu/1/0/3490/34904/349047/34904729_2671429_757ce515da2cc4df2bffbd72c53f909c_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A citrom, az oregánó és az olívaolaj a görög konyha kötelező elemei, most a krumplit csomagolták teljesen új köntösbe.
A krumplis ételeknek se szeri, se száma, mindig találni új receptet. A görög konyha sült krumplija igazán különleges, ugyanis a citrom és az oregánó íze dominál benne, de a mustárnak és az olívaolajnak is jelentős szerepe van az összhatásban.
A krumpli sütési módja sem mindennapi, ugyanis sütőben készül, kezdetben fedő alatt párolódik, majd anélkül pirul. Fontos, hogy az olívaolaj mindenhol egyformán bevonja a krumplit, ettől lesz majd igazán ropogós és ízletes a végeredmény.
Görög sült krumpli
![görögsültkrumpli2](https://kep.index.hu/1/0/3490/34904/349047/34904739_fe315fe296c3285381a1b383ec568e53_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm krumpli (sütni való)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál mustár
- 4 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál oregánó (őrölt)
- 125 milliliter extra szűz olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk hosszában negyedekbe, majd a negyedeket felezzük vagy harmadoljuk el, hogy szép, egyforma hasábok legyenek.
Az összevágott krumplit tegyük egy jénaiba vagy más hőálló tálba, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, majd az összes többi alapanyagot, alaposan keverjük össze, hogy a szósz mindenhol befedje a burgonyát. Fontos, hogy a krumpli egy sorban legyen, ne fedjék egymást a hasábok.
Fedjük le a tálat alufóliával, majd toljuk a sütőbe. Süssük kb. 30 percig, majd fólia nélkül is további 30 percig, vagy míg teljesen puha és pirult nem lesz.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!