Frissítő görögsaláta ropogós zöldségekkel: autentikus receptet mutatunk

2
Nyomtatás
gorogsalata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A hagyományos görögsaláta roppanós zöldségekkel, jó sós feta sajttal és olajbogyóval, illetve extraszűz olívaolajjal az igazi.

Egy finom salátára a nap bármely szakában könnyű rácsúszni. Attól függően, hogy mi minden kerül bele, akár ebédre önálló fogásként, akár valamilyen hús mellé, köretként is ideális.

Ezúttal a klasszikus görögsaláta receptjét mutatjuk, amelyben a minőségi alapanyagok és a friss zöldségek kapják a hangsúlyt.

Görögsaláta ropogós zöldségekkel

gorogsalata

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 300 g kígyóuborka
  • 300 g koktélparadicsom
  • 0.5 fej lila hagyma
  • 150 g olajbogyó
  • 150 g feta sajt
  • 2 ek. extraszűz olívaolaj
  • 1 ek. vörösborecet
  • 1 tk. oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát mossuk meg, majd vágjuk ujjnyi vastag karikákra, majd a karikákat négyfelé.

A paradicsomot is mossuk meg és vágjuk félbe.

A lila hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.

A fetát morzsoljuk nagyobb darabokra, vagy vágjuk fel kockákra. Az olajbogyót csöpögtessük le.

Egy nagy salátástálba tegyük bele a zöldségeket és adjuk hozzá a feta sajtot.

Egy másik, kisebb tálban keverjük össze az olívaolajat, a borecetet, az oregánót, a sót, illetve a borsot, utóbbiakat ízlés szerint adjuk hozzá.

Az öntetet keverjük fel, vagy rázzuk össze egy befőttesüvegben.

Öntsük rá a salátára, majd óvatosan forgassuk át a salátát, hogy mindenhol érje az öntet.

Tálaljuk akár azonnal, akár picit még pihentessük a hűtőben.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon