
Hűsítő görögdinnyés sorbet – A folyadékpótlás legfinomabb formája

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
A legforróbb nyári napon is lehűt egy szelet jéghideg görögdinnye, vagy éppen a belőle készült sorbet.
Ha ti is kevesebbet isztok a kelleténél, pótoljátok más formában a folyadékot - ez a hűsítő görögdinnyés sorbet tökéletesen megfelel a célnak, ráadásul még isteni finom is. A görögdinnye több mint 90%-a víz, úgyhogy nyáron érdemes minél többször és többet fogyasztani belőle.
A sorbet lényegében fagyott görögdinnye, amely mellé ízesítésként méz és frissen facsart limelé kerül. Sokan vodkával gazdagítják a nyári desszertet, ebben az esetben a vizet cseréljétek le az alkoholos italra. A menta is tökéletesen passzol a dinnyéhez, tálalásnál érdemes pár levelet a tetejére tenni.
Görögdinnyés sorbet

Hozzávalók 6 adaghoz
- 900 gramm görögdinnye (héj nélküli súly)
- 80 milliliter víz
- 3 evőkanál limelé
- 3 evőkanál méz
Elkészítés:
A görögdinnye húsát magozzuk ki, vágjuk kockákra. Tegyük a dinnyekockákat egy sütőpapírral bélelt tálcára, majd a fagyasztóba legalább 4-6 órára.
Ha már eléggé megfagyott, tegyük aprítógépbe a vízzel, mézzel és limelével együtt. Addig aprítsuk, míg egynemű nem lesz, de nem baj, ha picit darabos marad, ha nagyon lepürésítjük, sok vizet enged ki magából.
A sorbetet kanalazzuk egy tálba, fedjük le, majd tegyük még kb. 1 órára a fagyasztóba. Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Getty Images