
Frissítő, vízhajtó görögdinnyeturmix – Szinte nincs benne kalória

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Nemcsak pótolja a folyadékot, hanem még isteni finom is a frissítő turmix, ráadásul összesen 2 alapanyagra van szükség hozzá.
A görögdinnye több mint 90%-a víz, ezért tökéletes alapanyag, ha italokról van szó, a folyadékpótlás legjobb és legfinomabb formája. Magas víztartalma miatt tökéletesen regenerálja a nagy melegben elveszített vitaminokat és ásványi anyagokat, hatásos vízhajtó.
Az alábbi recept összvissz 2 hozzávalóból áll - édes görögdinnyéből és friss limeléből. A két gyümölcs tökéletesen kiegészíti egymást, ráadásul igazán hűsítő, frissítő ital kerekedik belőlük. Ha picit sűrűbbre, jegesebbre szeretnénk a turmixot, a lepürésített dinnyét öntsük jégkockatartóba, tegyük a fagyasztóba pár órára, majd turmixoljuk össze, így szinte jégkását kapunk majd végeredményül.
Görögdinnyeturmix

Hozzávalók 2 pohárhoz
- 1 kilogramm görögdinnye
- 2 darab lime
- opcionális menta
- opcionális jégkocka
Elkészítés:
Mielőtt nekiállnánk a turmixnak, fontos, hogy a görögdinnye a hűtőben legyen pár órát.
Vegyük ki a hűtőből, vágjuk szeletekre, majd kockázzuk össze a dinnyehúst, tegyük turmixgépbe.
Facsarjuk ki a lime-okat, a levüket adjuk a dinnyéhez.
Alaposan turmixoljuk össze, míg egynemű nem lesz. Ha kész, szűrjük át a levet egy szitán, hogy az esetleges magokat, nagyobb darabokat felfogja.
Jól behűtve kínáljuk, ízlés szerint keverhetünk bele még összetört mentaleveleket vagy jégkockát.
Fotó: Getty Images