![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Grillcsirke házilag: ropogós, fűszeres a bőre, omlós, puha a húsa
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha grillcsirkére vágytam, az utolsó gondolatom volt, hogy otthon készítsem el. Megvolt a jól bevált beszerző helye, amiben sosem csalódtam. Aztán egyszer gondoltam egyet, és otthon sütöttem meg, és azóta csak így eszem.
A grillcsirke tökéletes étel vacsorára és ebédre is. Az a jó benne, hogy egy családnak elég egy grillcsirke - na jó, néha kettő -, mert úgyis mindenki a másik részét kedveli, így nem lesz belőle vita.
A grillcsirke még diétás is lehet
Gyors, laktató, egészséges és nem utolsó sorban finom. A grillcsirke tipikusan az az étel, amely a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető, főleg, ha nem eszünk mellé köretet. Egy fél grillcsirke önmagában is jóllakat egy embert, de egy kis savanyúsággal még feldobhatjuk. Egyedül a bőre az, ami nem feltétlen diétás, de azt muszáj rajta hagyni, mert azt fűszerezzük. Aki nagyon vigyáz az alakjára, annak nem kell megennie.
Ha beírjuk a Google-ba a grillcsirke szót, hamarabb dobja ki a házhoz szállítós helyek listáját, mint a saját recepteket. Mégis azt tanácsolom, hogy próbáljuk meg otthon sütni, sikerünk lesz vele.
A fűszerezésen és a sütésen múlik minden
Nem bonyolult, csak pár dologra kell odafigyelni: az egyik ilyen a megfelelő fűszerezés. Használjunk saját készítésű fűszerkeveréket, egyéni ízlés szerint kikísérletezve. A fűszerezésen túl a másik nehézség a hús folyamatos forgatása - hiszen a profi helyeken erre is van eszköz, de ha otthon negyedóránként tekerünk egy fordulatot rajta, azzal is a megfelelő hatást érjük el.
Grillcsirke otthon
![grillcsirke sütőben recept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29100/291000/29100081_72ce9c63bafb7fa2ff16293b68021727_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab csirke (egész, tisztított)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 kávéskanál oregánó (őrölt)
- 1 kávéskanál bazsalikom (őrölt)
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál bors
- 50 gramm vaj
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Préseljük össze a fokhagymát, vöröshagymát, keverjük össze az oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet és borsot egy tálkában. A csirkét sózzuk meg alaposan úgy, hogy a belsejébe is jusson.
Olvasszuk fel a vajat, és kenjük be jó alaposan a csirkét. Dörzsöljük bele a fűszerkeveréket úgy, hogy a bőre alá is jusson.
Tegyük be a sütőbe, locsolgassuk a kisült zsiradékkal, és körülbelül negyed óránként forgassunk rajta egyet.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!