Grillezett csirkemell vörösboros meggyszósszal: kötelező megkóstolni
A gyümölcs és a hús párosítása nem új keletű dolog, azonban nem mindegy, hogyan kapcsolod össze a kettőt, a megfelelő fűszerek és ízesítés a kulcs.
Ha szereted a hamburgert, de a marhahúspogácsa helyett valami könnyedebbre vágysz, készítsd el csirkemellel. Egy jó pác csodát tesz a hússal, puha, szaftos és nagyon ízletes lesz tőle. Utána grillen és serpenyőben is megsütheted, de előbbi módszerrel füstös aromát kap, még finomabb lesz.
A grillezett csirkemellből mennyei szendvicset vagy hamburgert készíthetsz, bolti péksütivel is tökéletes lesz, de ha több időd van, készítsd házilag a bucit is. A szószt se hagyd ki belőle, az alábbi mézes-mustáros változat nagyon pikáns, megkoronázza a szendvicset.
Ez a recept tökéletes választás, ha valami laktatót és táplálót ennél, de nem szeretnél sokáig a konyhában ácsorogni.
A csirkemellfiléket vágjuk hosszában félbe.
Az olajat, a citromlevet, a mézet és a fűszereket keverjük össze egy tálban. Tegyük bele a csirkemellet, fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe minimum 30 percre.
Grillen vagy grillserpenyőben süssük meg a csirkemellszeleteket, oldalanként kb. 3-4 percig. Tegyük egy tányérra.
A szósz hozzávalóit keverjük össze egy kis tálkában.
Oszlassunk el egy kevés szószt a bucik alsó felén. Tegyünk rájuk egy-egy levél jégsalátát, paradicsomkarikákat, 3-3 szelet uborkát, majd jöhet a csirkemell és a sajt. A bucik tetejével zárjuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu