Fűszeres garnélarák grillen sütve: az ízletes pác a titka
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Picit édes, kicsit csípős és jó fűszeres az így készült garnéla, ráadásul elég, ha 15 percet tölt a pácban.
Ha egyszerű, gyors és ízletes ebédet vagy vacsorát készítenél, a garnéla tökéletes választás, pillanatok alatt elkészül, pár perc is elég neki a grillrácson, ráadásul rengetegféleképpen lehet ízesíteni. A hússal ellentétben a garnélát nem szabad sokáig a pácban hagyni, negyedóra is elég lehet neki, ugyanis a savas közeg, vagyis a citromlé, roncsolhatja a szerkezetét hosszabb távon.
A garnéla tökéletesen átveszi az ízeket, úgyhogy érdemes a páclevet jól befűszerezni. Mehet bele fokhagyma, chili, fűszerpaprika, de hogy még különlegesebb legyen, egy kevés méz is. Koktélrákkal is működik a recept, de akkor kevesebb idő is elég lesz neki.
Grillezett garnéla
Hozzávalók 4 személyre
- 30 milliliter extra szűz olívaolaj
- 30 milliliter citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 evőkanál méz
- 0.5 teáskanál só
- ízlés szerint bors
- 0.5 teáskanál fűszerpaprika
- ízlés szerint tört chilipaprika
- 500 gramm garnélarák (tisztított)
Elkészítés:
Ha fából készült nyársat használunk, áztassuk vízbe 30 percre, mielőtt ráhúzzuk a garnélát.
Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a mézet és a fűszereket. Tegyünk félre egy keveset a marinádból, a maradék pácba forgassuk bele a garnélát. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe minimum 15 percre, maximum 1 órára.
Melegítsük elő a grillt 200 fokon.
Amíg melegszik a grill, vegyük ki a garnélákat a marinádból, majd szúrjuk őket a nyársra.
Süssük a garnélát oldalanként 2-3 percig, közben kenegessük a félretett páccal.
Melegen, frissen kínáljuk.
Fotó: Getty Images