Leves, főétel és desszert kevés pénzből: 8 olcsó, de kiadós recept
Bár otthon főzni még ma is mindenképp olcsóbb, mint rendelni, az árak emelkedésével ez is nagyon megterhelheti a pénztárcát. Most nyolc olcsó, kiadós receptet mutatunk.
A grízes tészta sokunk számára gyerekkorunk egyik kedvenc ínyencsége, amely mellett felnőttként jólesik nosztalgiázni.
Ebédre, vacsorára vagy desszertként is megállja a helyét, ráadásul annyira egyszerű és olcsó alapanyagok alkotják, hogy egyenesen bűn lenne időnként nem becsempészni a menübe.
A tésztát tegyük forrásban lévő, enyhén sós vízbe, és főzzük meg a csomagoláson szereplő leírás szerint.
Hevítsünk fel egy serpenyőt, és folyamatos kevergetés mellett az olajon pirítsuk le a búzadarát. Akkor jó, ha enyhe aranybarna színt kapott, de semmiképpen ne hagyjuk tovább, mert akkor égett íze lesz az ételnek.
Adjuk hozzá a vizet, és keverjük tovább, amíg a gríz teljesen beszívja.
Keverjük bele a megfőtt, leszűrt tésztát, és porcukorral, baracklekvárral tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu