A leggyorsabb, legegyszerűbb, legpuhább túrós pogácsa receptje

pogi cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pogácsa nélkül nincs buli, buli nélkül nincs szilveszter, de ha kedvünk sincs sokat bíbelődni vele, akkor kell egy biztos, gyors recept.

A legtöbb pogácsa hosszasabb kelesztési vagy pihentetési idővel rendelkezik, előző este kell bekészíteni és másnap jöhet csak a szaggatás, ami már önmagában is viszonylag hosszadalmas művelet, bár én nagyon szeretem.

Ebben a receptben az a csodálatos, hogy megspórolja a várakozást. Elég összegyúrni és már nyújtható és szaggatható is. Épp emiatt aztán nem lesz magas vagy réteges, de nagyon finom és puha a belegyúrt rengeteg túrónak köszenhetően. Néha a túró felét juhtúróra cserélem, ettől erősebb, markánsabb ízű lesz a végeredmény.

Bármikor jól jön, ha sietve kell valami vendégváró vagy buliba, zsúrba vinnivaló sós aprósütemény.

Gyors túrós pogácsa

pogi cikkhez

Hozzávalók 40 darabhoz

A pogácsához

  • 250 gramm túró
  • 250 gramm vaj
  • 250 gramm liszt
  • 2 teáskanál
  • 1 darab tojás

A kenéshez

  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, hozzáadjuk a túrót és a tojást, összegyúrjuk.

A sütőt előmelegítjük 220 fokon.

A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Pogácsákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket és lekenjük a felvert tojással. Ha éppen úgy tartja kedvünk, megszórhatjuk szezámmaggal, megy hozzá. A forró sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük