
Mennyei, málnás kevert sütemény: pillekönnyű a kefires tészta
A vitaminokban gazdag, kalóriaszegény málna a nyár egyik nagy kedvence, a gyümölcsöt jólesik behűtve magában fogyasztani, de süteményekbe csempészve is isteni.
Az egyensúlysüti már nagyanyáink idejében is nagy kedvenc volt, a népszerűsége pedig azóta sem csökkent. A süti elnevezése nem véletlen: a tészta alapja mindig ugyanannyi vaj, cukor, tojás és liszt. Az egyszerű kevert tésztát 10 perc alatt összeállíthatod.
Szinte bármilyen gyümölcs belekerülhet, idénytől függően barack, meggy, málna, alma vagy éppen áfonya. Sőt, befőttet is bátran használhatsz. A lényeg, hogy ne spórolj, mert a gyümölcs a sütit még lágyabbá teszi. Ha nem szeretnéd, hogy a gyümölcsök belesüllyedjenek a tésztába, forgasd őket előtte lisztbe.
Bármilyen formában megsütheted, kenyérformában kicsit hosszabb a sütési idő. Ez a süti másnap is puha marad, de frissen, langyosan a legfinomabb.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A vajat habosítsuk a cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük bele a vaníliás cukrot, a citromhéjat, majd fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet.
Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát. Végül szórjuk rá a gyümölcsöket.
Toljuk forró sütőbe, és süssük 30–35 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Végezzünk tűpróbát: ha a tésztába szúrt tűt üresen húzzuk ki, kivehetjük a sütőből.
Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu