Villámgyors egyensúlysüti sok gyümölccsel: így készítette a nagyi is

3
Nyomtatás
gyumolcsos-egyensulysuti
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egyensúlysüti egy egyszerű kevert tészta, ami lédús gyümölccsel még jobb! Az arányokat pedig egyszerű megjegyezni.

Az egyensúlysüti már nagyanyáink idejében is nagy kedvenc volt, a népszerűsége pedig azóta sem csökkent. A süti elnevezése nem véletlen: a tészta alapja mindig ugyanannyi vaj, cukor, tojás és liszt. Az egyszerű kevert tésztát 10 perc alatt összeállíthatod. 

Szinte bármilyen gyümölcs belekerülhet, idénytől függően barack, meggy, málna, alma vagy éppen áfonya. Sőt, befőttet is bátran használhatsz. A lényeg, hogy ne spórolj, mert a gyümölcs a sütit még lágyabbá teszi. Ha nem szeretnéd, hogy a gyümölcsök belesüllyedjenek a tésztába, forgasd őket előtte lisztbe. 

Bármilyen formában megsütheted, kenyérformában kicsit hosszabb a sütési idő. Ez a süti másnap is puha marad, de frissen, langyosan a legfinomabb.

Gyümölcsös egyensúlysüti

gyumolcsos-egyensulysuti-recept

Hozzávalók 27 x 13 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 30 dkg gyümölcs
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A vajat habosítsuk a cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük bele a vaníliás cukrot, a citromhéjat, majd fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet.

Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát. Végül szórjuk rá a gyümölcsöket.

Toljuk forró sütőbe, és süssük 30–35 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Végezzünk tűpróbát: ha a tésztába szúrt tűt üresen húzzuk ki, kivehetjük a sütőből.

Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon