![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mennyei, málnás kevert sütemény: pillekönnyű a kefires tészta
![kmscover](https://kep.index.hu/1/0/3848/38489/384894/38489481_2936447_86625bd37f377327e35b12be4ee72699_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A vitaminokban gazdag, kalóriaszegény málna a nyár egyik nagy kedvence, a gyümölcsöt jólesik behűtve magában fogyasztani, de süteményekbe csempészve is isteni.
A málna dúskál C-, B- és K-vitaminban, valamint értékes ásványi anyagokat is tartalmaz. Szezonja rövid, júniustól őszig terem, érdemes kiélvezni ezt a rövid időszakot, de természetesen a kamra polcát is feltöltheted szörppel vagy lekvárral.
A piros gyümölcs sérülékeny, könnyen törik, vásárlásnál kerüld az ilyen szemeket: ha dobozosat veszel, mindig vizsgáld meg az alját, nehogy penészes darabok bújjanak meg benne. A málnát vásárlás után rögtön tedd hűtőbe, 2-3 napon belül használd fel. A gyümölcs jól érvényesül piskótában vagy kevert tésztákban, a muffintól kezdve a tortákig, izgalmas és mutatós süteményekbe kerülhet.
Kefires, málnás sütemény
![kmsct](https://kep.index.hu/1/0/3848/38489/384895/38489511_173e4739e2acdb2e064606d7ff766e8f_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 10 dekagramm finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dekagramm porcukor
- 4 darab tojás
- 1 deciliter kefir
- 1 darab citrom
- 20 dekagramm málna
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A málnát mossuk meg.
A lisztet és a sütőport keverjük egybe.
A tojásokat és a porcukrot verjük fehéredésig, utána forgassuk hozzá a lisztes sütőport, a kefirt, a citrom reszelt héját és levét, végül pedig a málnát is adjuk a masszához.
A keveréket simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (26 centiméter átmérőjű), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 25-30 perc alatt süssük készre (tűpróbával ellenőrizzük a tésztát).
A kész süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!