
Mennyei, málnás kevert sütemény: pillekönnyű a kefires tészta

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Ropogós spenótgolyó jó fokhagymásan: partifalatnak is beillik

Pofonegyszerű banánfánk 20 perc alatt: alig valamiből készül

Ellenállhatatlan Hasselback-krumpli: belesül a kolbász szaftja

Vajpuha, fűszeres csirkemáj ázsiai módra: a szójaszósz a lelke

Pihe-puha édesburgonyás kenyér: garantáltan megédesíti a reggeledet
A vitaminokban gazdag, kalóriaszegény málna a nyár egyik nagy kedvence, a gyümölcsöt jólesik behűtve magában fogyasztani, de süteményekbe csempészve is isteni.
A málna dúskál C-, B- és K-vitaminban, valamint értékes ásványi anyagokat is tartalmaz. Szezonja rövid, júniustól őszig terem, érdemes kiélvezni ezt a rövid időszakot, de természetesen a kamra polcát is feltöltheted szörppel vagy lekvárral.
A piros gyümölcs sérülékeny, könnyen törik, vásárlásnál kerüld az ilyen szemeket: ha dobozosat veszel, mindig vizsgáld meg az alját, nehogy penészes darabok bújjanak meg benne. A málnát vásárlás után rögtön tedd hűtőbe, 2-3 napon belül használd fel. A gyümölcs jól érvényesül piskótában vagy kevert tésztákban, a muffintól kezdve a tortákig, izgalmas és mutatós süteményekbe kerülhet.
Kefires, málnás sütemény

Hozzávalók 6 személyre
- 10 dekagramm finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dekagramm porcukor
- 4 darab tojás
- 1 deciliter kefir
- 1 darab citrom
- 20 dekagramm málna
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A málnát mossuk meg.
A lisztet és a sütőport keverjük egybe.
A tojásokat és a porcukrot verjük fehéredésig, utána forgassuk hozzá a lisztes sütőport, a kefirt, a citrom reszelt héját és levét, végül pedig a málnát is adjuk a masszához.
A keveréket simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (26 centiméter átmérőjű), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 25-30 perc alatt süssük készre (tűpróbával ellenőrizzük a tésztát).
A kész süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images