Ha létezik legényfogó leves, akkor ez a sertésszűz ragu a párja
Gyors, de látványos vacsora sertésszűzből

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bevallom, különösen gyengéd érzelmeket táplálok minden olyan étel iránt, ami húsz perc alatt elkészül, ugyanakkor valamivel cizelláltabb ízvilágot képvisel, mint a spenót tükörtojással, habár az sem rossz étel. Csak egészen más kategória, mint egy szárított sonkás szűzérme ragu penne tésztával.

Mivel a felkockázott sertésszűz elég gyorsan átsül, tényleg nem kell sokat vacakolnunk az elkészítésével. Nekikezdünk a ragunak, feltesszük a tésztát, és 20 perc múlva már az asztalon gőzölög a kaja. Maga az ötlet onnan jött, hogy felszeleteltem a szűz elejét szép érmékre, de a végét inkább gyorsan felkockáztam. Pillanatok alatt el is készült a ragu belőle.

Ezt az ételt simán el tudjuk képzelni minden olyan helyzetben, amikor nagyot akarunk alakítani a konyhában, kvázi bebizonyítani, hogy mekkora szakácsok vagyunk, (úgy is, mint lenyűgöző látványkonyha), ugyanakkor fontosabb dolgunk is lesz később, szóval nem szeretnénk az ételnél leragadni. Oké, leírjuk: tökéletes csajozós recept.

Szemfényvesztés a köbön

A valóság ezzel szemben az, hogy semmiféle különös konyhai jártasságot nem igényel az elkészítése, felvágni, megpirítani, rászórni mindenki képes a receptben leírt, egyébként értékes alapanyagokat.

Gyors vacsora sertés szűzérméből

13876300 9a8e3141fc9e65bec40e40f1e4cf9953 wm

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 20 dekagramm penne
  • 25 dekagramm sertésszűz
  • 5 dekagramm szárított sonka
  • 25 dekagramm csiperke gomba
  • 3 darab újhagyma
  • 1 darab fokhagyma gerezd
  • 1 darab paradicsom
  • 2 deciliter tejszín
  • 3 dekagramm vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só, bors, kakukkfű

Elkészítés:

A húst felkockázzuk, a sonkát felcsíkozzuk.

A zsiradékokat egy nagy serpenyőben összeolvasztjuk, felhevítjük, és rádobjuk a húst és a sonkát. Alaposan átforgatjuk, hogy minden oldala szép színt kapjon.

A felkarikázott újhagymát és a nagyobb darabokra vágott gombát is hozzáadjuk.

Sóval és borssal ízesítjük, és közepesre mérsékeljük a lángot.

Mehet a raguba a felkockázott paradicsom, a néhány ág kakukkfű letépkedett levelei (vagy 1 tk. szárított), és préseljük rá a fokhagymát is.

Nagyjából 15 perc alatt megpuhul a hús.

Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát.

A húsos alapot felöntjük a tejszínnel, levesszük a lángról és beleforgatjuk a leszűrt tésztát.

Azonnal tálaljuk.
Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük