![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Ha létezik legényfogó leves, akkor ez a sertésszűz ragu a párja
Gyors, de látványos vacsora sertésszűzből
Cikkek
![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
![Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom](https://kep.index.hu/1/0/5992/59928/599288/59928825_4432145_9b588b07d82ee6ebcf22ffbe00710f82_wm.jpg)
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
![Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül](https://kep.index.hu/1/0/6002/60023/600232/60023273_4439137_bc730a2e64ee37fd4b43b7e7f4f6d714_wm.jpg)
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
![Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper](https://kep.index.hu/1/0/6013/60130/601302/60130273_4447079_d9d2df26fc261198ed10bbae888db68c_wm.jpg)
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
![Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom](https://kep.index.hu/1/0/6009/60093/600932/60093227_4444369_c0e647112c06a61fa2aef8c588831274_wm.jpg)
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
![Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag](https://kep.index.hu/1/0/6011/60116/601168/60116897_4446117_dceedb45782e126995242ebe60a4d117_wm.jpg)
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
![Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka](https://kep.index.hu/1/0/5952/59525/595251/59525115_4401357_236362bc2a087959e73040a31ae9ca0f_wm.jpg)
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
![6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára](https://kep.index.hu/1/0/6013/60134/601346/60134651_4447401_eeaf3cd02056d923e768d2e1f7b7a6e3_wm.jpg)
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Bevallom, különösen gyengéd érzelmeket táplálok minden olyan étel iránt, ami húsz perc alatt elkészül, ugyanakkor valamivel cizelláltabb ízvilágot képvisel, mint a spenót tükörtojással, habár az sem rossz étel. Csak egészen más kategória, mint egy szárított sonkás szűzérme ragu penne tésztával.
Mivel a felkockázott sertésszűz elég gyorsan átsül, tényleg nem kell sokat vacakolnunk az elkészítésével. Nekikezdünk a ragunak, feltesszük a tésztát, és 20 perc múlva már az asztalon gőzölög a kaja. Maga az ötlet onnan jött, hogy felszeleteltem a szűz elejét szép érmékre, de a végét inkább gyorsan felkockáztam. Pillanatok alatt el is készült a ragu belőle.
Ezt az ételt simán el tudjuk képzelni minden olyan helyzetben, amikor nagyot akarunk alakítani a konyhában, kvázi bebizonyítani, hogy mekkora szakácsok vagyunk, (úgy is, mint lenyűgöző látványkonyha), ugyanakkor fontosabb dolgunk is lesz később, szóval nem szeretnénk az ételnél leragadni. Oké, leírjuk: tökéletes csajozós recept.
Szemfényvesztés a köbön
A valóság ezzel szemben az, hogy semmiféle különös konyhai jártasságot nem igényel az elkészítése, felvágni, megpirítani, rászórni mindenki képes a receptben leírt, egyébként értékes alapanyagokat.
Gyors vacsora sertés szűzérméből
![13876300 9a8e3141fc9e65bec40e40f1e4cf9953 wm](https://kep.index.hu/1/0/2909/29096/290962/29096297_a9e22811711bee22543f6cdff20aaf65_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 20 dekagramm penne
- 25 dekagramm sertésszűz
- 5 dekagramm szárított sonka
- 25 dekagramm csiperke gomba
- 3 darab újhagyma
- 1 darab fokhagyma gerezd
- 1 darab paradicsom
- 2 deciliter tejszín
- 3 dekagramm vaj
- 1 evőkanál olaj
- 1 csipet só, bors, kakukkfű
Elkészítés:
A zsiradékokat egy nagy serpenyőben összeolvasztjuk, felhevítjük, és rádobjuk a húst és a sonkát. Alaposan átforgatjuk, hogy minden oldala szép színt kapjon.
A felkarikázott újhagymát és a nagyobb darabokra vágott gombát is hozzáadjuk.
Sóval és borssal ízesítjük, és közepesre mérsékeljük a lángot.
Mehet a raguba a felkockázott paradicsom, a néhány ág kakukkfű letépkedett levelei (vagy 1 tk. szárított), és préseljük rá a fokhagymát is.
Nagyjából 15 perc alatt megpuhul a hús.
Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát.
A húsos alapot felöntjük a tejszínnel, levesszük a lángról és beleforgatjuk a leszűrt tésztát.
Azonnal tálaljuk.