![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Elképesztően finom, habos-almás sütemény – Vaníliakrém és csokimáz koronázza meg
![34946373 2674603 4d2fb5f198f4e5333d47c888bf225305 wm](https://kep.index.hu/1/0/3504/35042/350423/35042339_2681765_71d386dc1a05c77ad299130c9c25bcb7_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A habos-almás sütemény olyan, mint egy felturbózott krémes, a tészta és a krém között almaszeletek bújnak meg, az első harapásnál szerelem lesz.
Almás süteményekkel nehéz mellényúlni, bármi is készüljön az őszi gyümölcsből, nem fog csalódást okozni. A családi receptes füzetünkben megbújik egy kincs habos-almás név alatt, amit más családoknál almás krémes néven emlegetnek, de ennek egy picit más az elkészítése. A fő különbség a tésztában van, nálunk csak egyszínűre készül, de ha kicsit cifrázni szeretnél a recepten, akkor a bekevert tésztát szét lehet választani, az egyik részt fehéren hagyni, a másikba kakaót keverni.
Mielőtt az almák sütőpapírra kerülnének, mindenféleképp vegyenek citromos fürdőt, ezt a mozzanatot nem érdemes kihagyni, mivel az almák nagyon gyorsan barnulásnak indulnak, a citrom pedig megakadályozza ezt a folyamatot. Szeletelés előtt érdemes 3-4 órát várni, a maradék sütit pedig hűtőben kell tárolni, napok múlva is isteni lesz.
Habos-almás sütemény
![hasct](https://kep.index.hu/1/0/3494/34946/349465/34946507_e85736fd302dbaf67e66c6e882f4348e_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
A töltelékhez:
- 1 kilogramm alma
- 1 darab citrom (leve)
A tésztához:
- 8 darab tojás
- 18 dekagramm cukor
- 3 evőkanál víz
- 20 dekagramm liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás puding
- 5 deciliter tej
- 20 dekagramm vaj
- 18 dekagramm cukor
A tetejére:
- 1 tábla csoki (tej vagy ét)
Elkészítés:
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Az almákat pucoljuk meg, a csumájukat távolítsuk el. Vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, helyezzük a szeleteket tálba, majd forgassuk egybe a kifacsart citrom levével.
Az almaszeleteket fektessük a sütőpapírra.
A lisztet a sütőporral forgassuk egybe.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját a cukor felével keverjük habosra, majd a vizet is keverjük bele. A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük habbá, majd óvatosan forgassuk egybe a tojássárgájás keverékkel, utána a lisztes keveréket is forgassuk hozzá.
A masszát simítsuk a sütőpapírra fektetett almákra, majd toljuk 160 fokos előmelegített sütőbe 35-45 percre.
A pudingporból és a tejből főzzünk pudingot (a vásárolt pudingporon rajta lesz minden utasítás).
A vajat keverjük habosra a cukorral, majd a kihűlt vaníliás pudinggal keverjük egybe.
A megsült almás tésztát borítsuk tálcára úgy, hogy a tészta tetejét enyhén szórjuk meg liszttel, helyezzük rá a tálcát, erősen fogjuk meg a tálcát és a tepsit, majd óvatos, de határozott mozdulattal a tepsit fordítsuk meg. A sütőpapírt húzzuk le a tetejéről. A tálcán a tészta lesz alul, az alma pedig felül (úgy fog kinézni, mint a fordított almás sütemény).
A sütemény tetejére simítsuk rá a vaníliás pudingból készült krémet, majd vízgőz felett felolvasztott csokit kenjünk a krém tetejére.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!