Ropogós, fűszeres hagymatócsni – Lilahagymából készítve lesz a legfinomabb
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
Ehhez a recepthez biztosan minden van otthon, ráadásul a lilahagyma sok-sok fűszerrel sül egybe ebben a tócsniban.
A tócsni, avagy lapcsánka a világ legegyszerűbb étele, a legtöbbször reszelt krumpliból készül, amelyet tojással, liszttel és fűszerekkel összekeverve sütnek ki, és már egy egyszerű tejfölös mártogatóssal is finom lesz. A tócsni nem diétás étel, hiszen olajban kisült krumpli, de alakbaráttá teheted, ha a krumpli helyett cukkiniből készíted.
A hagyma is nagyon finom megsütve, elég csak a bundázott hagymakarikákra gondolni. Ha van türelmed, tegyél bele sajtot is, úgy rántsd ki. Tócsnit is készíthetsz hagymából, lilából lesz a legfinomabb, így egy picit édeskés ízt is kap, nem lesz olyan erős, mintha vörösből készülne.
Hagymatócsni
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 fej lilahagyma (nagy)
- 1 kávéskanál reszelt gyömbér
- 0.5 csokor petrezselyem (friss)
- 1 kávéskanál chilipor
- 1 kávéskanál kömény
- 130 gramm liszt
- 2 teáskanál só
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A hagymát vágjuk vékony szeletekre. Tegyük egy nagyobb tálba, keverjük össze a gyömbérrel, az apróra vágott petrezselyemmel, a chiliporral, a köménnyel és sóval. Nyomkodjuk meg a hagymát, hogy levet eresszen. Adjuk hozzá a lisztet, forgassuk össze. Amikor kezd összeállni, öntsünk hozzá egy kevés hideg vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Olajos kézzel formázzunk a masszából korongokat, süssük őket 5-7 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Fotó: Getty Images