Ropogós, fűszeres hagymatócsni – Lilahagymából készítve lesz a legfinomabb

hagymatocsni
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ehhez a recepthez biztosan minden van otthon, ráadásul a lilahagyma sok-sok fűszerrel sül egybe ebben a tócsniban.

A tócsni, avagy lapcsánka a világ legegyszerűbb étele, a legtöbbször reszelt krumpliból készül, amelyet tojással, liszttel és fűszerekkel összekeverve sütnek ki, és már egy egyszerű tejfölös mártogatóssal is finom lesz. A tócsni nem diétás étel, hiszen olajban kisült krumpli, de alakbaráttá teheted, ha a krumpli helyett cukkiniből készíted.

A hagyma is nagyon finom megsütve, elég csak a bundázott hagymakarikákra gondolni. Ha van türelmed, tegyél bele sajtot is, úgy rántsd ki. Tócsnit is készíthetsz hagymából, lilából lesz a legfinomabb, így egy picit édeskés ízt is kap, nem lesz olyan erős, mintha vörösből készülne. 

Hagymatócsni

hagymatócsni recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 fej lilahagyma (nagy)
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér
  • 0.5 csokor petrezselyem (friss)
  • 1 kávéskanál chilipor
  • 1 kávéskanál kömény
  • 130 gramm liszt
  • 2 teáskanál
  • sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk vékony szeletekre. Tegyük egy nagyobb tálba, keverjük össze a gyömbérrel, az apróra vágott petrezselyemmel, a chiliporral, a köménnyel és sóval. Nyomkodjuk meg a hagymát, hogy levet eresszen. Adjuk hozzá a lisztet, forgassuk össze. Amikor kezd összeállni, öntsünk hozzá egy kevés hideg vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Olajos kézzel formázzunk a masszából korongokat, süssük őket 5-7 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük