Ízletes és könnyű halfasírt – A currys fűszerezéstől pikáns, a koriandertől friss

hfcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A nyár legkülönlegesebb fasírtja, izgalmas textúra és pikáns ízek, igazi ínyencség, amit frissen érdemes falatozni.

A currys fűszerezéssel készült garnélás halfasírt könnyű, ízletes fogás, friss salátával érdemes fogyasztani. Az alapanyagok turmixolásánál legyünk óvatosak, ne pépesítsük sokáig, mert akkor nem lesz jó az állaga. A fasírt készítésénél friss alapanyagokkal dolgozzunk, válasszunk fekete tőkehalat, de a bőrét távolítsuk el. A garnéla alapos megtisztítására is ügyeljünk, ez alatt a bélcsatorna eltávolítását értem, de megvásárolhatjuk pucolt állapotban is.

A fasírt fűszerezésénél a thai konyha kedvelt fűszerét, currypasztát használok, ez a fűszer ázsiai boltokban fellelhető, de akár otthon is összedobhatjuk az intenzív aromájú keveréket. Alapvető összetevői: piros chilipaprika, mogyoróhagyma, fokhagyma, galangagyökér, citromfű, római kömény, koriandergyökér, limehéj, zöld bors.

A fűszerrel bánjunk óvatosan, elképesztően csípős, persze a pikáns ízek kedvelőinek ez nem okoz majd gondot, hamar a kedvencük lesz a currypaszta. A különleges fűszer halételekben, húsok fűszerezésénél és levesekben érvényesül a legjobban. Az ízekben gazdag halfasírtban koriander és ceruzabab is lapul.

Halfasírt

hfct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 gramm halfilé (fekete tőkehal)
  • 250 gramm garnélarák (tisztított)
  • 1 evőkanál currypaszta
  • 1 darab citrom leve
  • 1 csokor koriander
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 teáskanál halszósz
  • 1 csipet
  • 3 evőkanál víz
  • 30 gramm ceruzabab
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A citrom levét facsarjuk egy kisebb méretű nyeles lábasba, adjuk hozzá a cukrot, a sót és a 3 evőkanál vizet, hevítsük fel. Gyöngyözésig  kevergessük, amíg a cukor fel nem oldódik. A sűrű keveréket tegyük félre hűlni.

Az olaj kivételével az összes hozzávalót (a citromos keveréket is) tegyük robotgépbe, turmixoljuk sűrű masszává.

A keverékből formázzunk kis golyókat vagy nagyobb méretű pogácsákat, majd serpenyőben, kevés olajon süssük aranyszínűre mindkét oldalukat.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük