10 perces, omlós halfilé citromos vajmártással: halászlé helyett az ünnepi asztalra
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Villámgyorsan készül és nagyon-nagyon finom ez a pikáns, citromos halfilé. Friss salátával a legjobb.
Nálunk sosem hiányozhat a hal az ünnepi asztalról. Nagyszüleimnél hagyományosan, halászlé formájában kerül az asztalra, de én szeretek kísérletezni, gyors, de hasonlóan finom megoldásokat keresni.
Ez a halfilé - alaszkai tőkehalból a legfinomabb - kb. 10 perc alatt készül el, pikáns, szaftos és biztos, hogy mindenki szeretni fogja, a fehér húsú halakat általában még a legkisebbek is örömmel fogyasztják. Mind az alapanyagok listája, mind az elkészítése nagyon egyszerű, próbáljátok ki bátran.
Halfilé citromos vajmártással
Hozzávalók 2 személyre
Citromos vajas öntethez:
- 60 gramm vaj
- 1 evőkanál citromlé
- ízlés szerint só, bors
A halhoz:
- 2 darab fehér húsú halfilé (150 gramm/szelet)
- ízlés szerint só, bors
- 2 evőkanál olaj
A tálaláshoz:
- citromgerezd
- petrezselyem
Elkészítés:
A vajat tegyük egy kis lábasba, olvasszuk fel. Hagyjuk a tűzhelyen, közben figyelgessük és kevergessük, míg enyhén barna színe és diós illata nem lesz. Húzzuk le a tűzről, öntsük át egy kis tálba. Adjuk hozzá a citromlevet, sót, borsot, ízlés szerint állítsuk be az ízeket.
A halfilét olvasszuk ki, majd itassuk fel róla papírtörlővel a nedvességet. Sózzuk, borsozzuk mindkét felét. Tegyünk olajat egy serpenyőbe, majd süssük meg rajta a halat, mindkét felét 1-2 percig, míg aranybarna nem lesz.
Tegyük őket egy-egy tányérra, locsoljuk meg a citromos vajjal. Citromgerezddel, ízlés szerint petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images