Isteni töltött paprika halloweeni kiadásban: sütőben sül a tartalmas ebéd
Ez a töltött paprika nagyon jól fog mutatni a tányéron, ráadásul isteni finom is, úgyhogy több fronton is sikert fog aratni.
Minden évben próbálok olyan halloweeni receptet készíteni, ami finom, de mégsem töltöm érte a fél napot a konyhában. Így találtam ki ezt a halloweeni tortillát is. Mivel a kész lapokat könnyedén be lehet szerezni, a többi már csak kreativitás kérdése.
Amolyan hűtőfosztogatós fogásnak is nevezhetjük, mivel sok sajt, tavaszi felvágott, tejföl és paradicsom kerül bele, de bármelyik felcserélhető például sonkára, ketchupra, mustárra vagy amit éppen a hűtő rejt.
Ezúttal kis méretű, mini tortillalapokat használunk, de természetesen nagy lappal is elkészíthető.
A felvágottat készítsük elő, de ne vágjuk fel. A sajtot reszeljük le.
Két tortillalapot kenjünk meg a tejföllel, majd tegyük rá a felvágottat, végül pedig szórjuk meg gazdagon sajttal.
A másik két tortillalapból egy éles késsel vágjunk ki tetszőleges, halloweeni, tökfaragáshoz is használt mintát.
Ezután a kivágott lapokat tegyük rá a földi jóval megpakolt másik két tortillalapra.
Egy közepes méretű serpenyőben hevítsünk fel 1-1 teáskanál olívaolajat. Mérsékeljük a lángot alacsonyra, majd tegyük bele egyesével a tortillalapokat.
Süssük kb. 2 percig alacsony lángon, majd egy spatula segítségével óvatosan fordítsuk meg, arccal lefelé. Ennek az oldalnak is adjunk 1-1,5 percet, majd vegyük ki őket és tegyük tányérra, arccal az égnek.
A sajt szépen meg fog olvadni, és összetartja majd a lapokat.
A paradicsompürével vagy ketchuppal óvatosan töltsük ki a halloweeni arc kontúrjait, hogy egy picit azért mégis ijesztő lehessen ez a finom étel.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors
@sobors.hu