Frankenstein-tortillafej a halloweeni bulira: kicsik és nagyok is imádni fogják

Halloweeni-zold-tortillafej-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha feldobnád a halloweeni bulit, akkor készíts témához illő ételeket: ezzel a zöld tortillafejjel nem foghatsz mellé.

Ez a szendvics igazi jolly joker, hiszen díszítéstől függően halloweeni fogás, de hétköznapi reggeli is lehet. A tortillalap receptje pofonegyszerű, így a parti előtti napokban is elkészítheted, az utolsó pillanatban pedig csak a tölteléket kell belepakolnod. Készülhet spenóttal, bazsalikommal, sőt bármilyen zöld salátafélével (rukkola, madársaláta, stb.), de akár boltban is beszerezheted.

Ami a tölteléket illeti, szintén szabadjára engedheted a fantáziádat: kerülhet bele színben szintén a témához illő guacamole, hamis tojássaláta, hummusz vagy ez a karamellizált hagymával készült mártogatós, de ha gyerekeknek készíted, akkor egyszerűbb zöldségekkel, nem túl csípős salsával is tökéletes lesz – úgyis a díszítésen lesz a hangsúly.

Frankenstein-tortillafej

Halloweeni-zold-tortillafej-Frankenstein

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 db zöld tortillalap a leírás szerint
  • 8 ek szendvicskrém vagy mártogatós tetszés szerint
  • 1 db piros kaliforniai paprika felcsíkozva
  • 50 g vegyes zöld és fekete olajbogyó karikákra vágva
  • 5 szál friss petrezselyem vagy koriander
  • 1 ek ketchup
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a zöld tortillalapokat az ebben a receptben bemutatott módon.

Minden lap közepére tegyünk egy púpozott evőkanálnyit a választott szendvicskrémből, szószból vagy mártogatósból, kissé kenjük szét, majd a kenés mentén hajtogassuk a lap széleit a töltelékre úgy, hogy a végén téglalap formát kapjunk. 

Hajtással lefele tegyük felhevített serpenyőbe, és közepes hőfokon 1-2 perc alatt pirítsuk aranybarnára. Ezzel nemcsak a tortilla lesz ropogós, de a visszahajtott részeket is lezárja a sütés. Óvatosan fordítsuk át a másik oldalra is, és 1 perc alatt azt is pirítsuk meg (vigyázzunk, ne legyen túl pirult, hogy a zöld szín legyen hangsúlyosabb).

A szendvicseket sorakoztassuk tálcára, és az „arcokat” díszítsük zöldségekkel a képeken látható módon: fekete olajbogyó-karikákból legyenek a szemek, zöld olajbogyóból az orr, vékony paprikacsíkokból a száj és a szemöldök, petrezselyemlevelekből pedig a haj. Egy-egy csepp kechupot pedig cseppentsünk a szemek közepébe a rémisztőbb hatásért. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük