
Isteni töltött paprika halloweeni kiadásban: sütőben sül a tartalmas ebéd

Ez a töltött paprika nagyon jól fog mutatni a tányéron, ráadásul isteni finom is, úgyhogy több fronton is sikert fog aratni.
A halloweeni sütiknek és vendégvaróknak se szeri, se száma az interneten, pedig nem csak jópofa nasit készíthetsz, akár laktató, finom főételt is. Egy apró trükkel a töltött paprikát is ünnepivé varázsolhatod: egy pici, éles késsel faragd ki úgy, mintha töklámpást készítenél, és voilà, kész is van a halloweeni változat.
A töltelék bármi lehet, alább egy klasszikus darált húsos-rizsest olvashatsz. Hogy jó szaftos legyen, paradicsom is kerül bele, a pirult sajt pedig szinte kötelező a tetején. Az ízesítés is rád van bízva, mi most olaszos fűszerekkel kevertük ki a tölteléket, de elviheted más irányba is. Ha paradicsomszószon tálalod, még horrorisztikusabb lesz a végeredmény.
Halloweeni töltött paprika

Hozzávalók 4 személyre
- 100 gramm rizs
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 darab kaliforniai paprika
- 500 gramm darált marhahús
- ízlés szerint só, bors
- 400 gramm kockázott paradicsom (konzerv)
- 120 ml paradicsomszósz
- 1 tk chilipor
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk cukor
- 150 gramm mozzarella
Elkészítés:
A rizst főzzük meg a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le, tegyük félre.
A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A paprikákat mossuk meg, a tetejüket vágjuk le egy éles késsel, a csumájukat vágjuk körbe, szedjük ki. Egy pici, éles kés segítségével vágjuk ki úgy a paprikát, mintha töklámpást készítenénk, készítsünk szemeket, orrot, szájat. Vigyázzunk arra, hogy hagyjunk bőven helyet a bevágások között, hogy sütés után se essen össze, lyukadjon ki a paprika.
Ha elkészültünk velük, tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket helyezzük vissza a paprikákra, majd toljuk őket a sütőbe 20-25 percre.
Közben készítsük el a tölteléket: forrósítsunk egy kevés olajat egy lábasban, majd dobjuk rá a vöröshagymát. Dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús kifehéredett, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. 1 perc után öntsük fel a kockázott paradicsommal és a szósszal, majd adjuk hozzá a chilit, oregánót és bazsalikomot, cukrot. Alacsony lángon főzzük 10 percig, kóstoljuk meg, sózzuk, ha szükséges.
Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a rizst.
A tölteléket kanalazzuk bele a 4 paprikába, a tetejükre szórjunk reszelt sajtot. A fedelüket már ne tegyük rájuk vissza. Toljuk a töltött paprikákat a sütőbe 10-15 percre, vagy míg a sajt megpirul a tetejükön.
Várjunk pár percet, míg hűl, majd tálalhatjuk is a kalapjukkal együtt.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!