![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Selymes, tejszínes hamis carbonara – Az olasz klasszikus zöldborsóval dúsítva
![borsós hamis carbonara cover](https://kep.index.hu/1/0/3488/34880/348802/34880271_2669547_8352501322b30c342cea59032d6a2f11_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Félórás fogás, nagyon egyszerű elkészíteni a tejszínes mártásba öltözött tésztát.
Hétköznap esténként, amikor az ember éhesen hazavergődik a munkából, jólesne valami meleg, tápláló ételt enni, ami távol áll a műkajáktól. A tányérra kerülő falatok legyenek ízesek, finomak és kiadósak, de ne legyen nehéz étel, ami megüli a gyomrot.
Az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb fogás a tészta, amíg felteszed főni, bőven van idő körbenézni az éléskamrában, eldönteni, milyen raguval gazdagítsd az ebédet vagy a vacsorát. Az olasz konyha carbonara spagettije mindig nyerő választás, a hozzávalói, vagy legalábbis „hamis” alapanyagai, mindig lapulnak a kamrámban. Van, amikor eltérek az eredeti recepttől, tojás helyett inkább tejszínes szószra vágyom.
A tejszínes mártásokban az a legjobb, hogy hússal és zöldséggel is - ami mirelit is lehet - tökéletesen működnek. Ebben a hamis carbonarában szalonnakockák roppannak, zöldborsó és parmezán gondoskodik a felejthetetlen ízekről.
Ha viszont az igazit szeretnéd elkészíteni, itt egy tökéletes recept, amivel biztos nagy sikert aratsz majd. Ha pedig mégis tejszínes mártásra vágysz, akkor egy szuperegészséges zöldséggel, a spenóttal keverve, sütőben sütve tökéletes fogást tehetsz az asztalra.
Hamis carbonara
![borsós hamis carbonara recept](https://kep.index.hu/1/0/3488/34880/348802/34880283_eecc4b769d6ca746e190e494ce55706c_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 250 gramm tészta
- 3 evőkanál olaj
- 8 szelet húsos szalonna
- 300 milliliter tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 gramm zöldborsó
- 60 gramm parmezán
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írt idő alatt főzzük készre.
A szalonnát kockázzuk fel, kevés olajjal kiegészítve, közepes lángon 5-8 perc alatt süssük aranyszínűre. A finomra vágott fokhagymát és borsót is adjuk a szalonnához, olyan 4 perc után öntsük fel a tejszínnel, alaposan keverjük el, várjunk, amíg rottyant egyet, majd a reszelt parmezánt is adjuk hozzá. Alapos keverés után sózzuk, borsozzuk.
Az elkészült tésztát keverjük egybe a szósszal, melegen tálaljuk, finomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg. Aki szereti, plusz parmezánnal is gazdagíthatja szervírozásnál.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!