Selymes, tejszínes hamis carbonara – Az olasz klasszikus zöldborsóval dúsítva

borsós hamis carbonara cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Félórás fogás, nagyon egyszerű elkészíteni a tejszínes mártásba öltözött tésztát.

Hétköznap esténként, amikor az ember éhesen hazavergődik a munkából, jólesne valami meleg, tápláló ételt enni, ami távol áll a műkajáktól. A tányérra kerülő falatok legyenek ízesek, finomak és kiadósak, de ne legyen nehéz étel, ami megüli a gyomrot.

Az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb fogás a tészta, amíg felteszed főni, bőven van idő körbenézni az éléskamrában, eldönteni, milyen raguval gazdagítsd az ebédet vagy a vacsorát. Az olasz konyha carbonara spagettije mindig nyerő választás, a hozzávalói, vagy legalábbis „hamis” alapanyagai, mindig lapulnak a kamrámban. Van, amikor eltérek az eredeti recepttől, tojás helyett inkább tejszínes szószra vágyom.

A tejszínes mártásokban az a legjobb, hogy hússal és zöldséggel is - ami mirelit is lehet - tökéletesen működnek. Ebben a hamis carbonarában szalonnakockák roppannak, zöldborsó és parmezán gondoskodik a felejthetetlen ízekről.

Ha viszont az igazit szeretnéd elkészíteni, itt egy tökéletes recept, amivel biztos nagy sikert aratsz majd. Ha pedig mégis tejszínes mártásra vágysz, akkor egy szuperegészséges zöldséggel, a spenóttal keverve, sütőben sütve tökéletes fogást tehetsz az asztalra. 

Hamis carbonara

borsós hamis carbonara recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 gramm tészta
  • 3 evőkanál olaj
  • 8 szelet húsos szalonna
  • 300 milliliter tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 gramm zöldborsó
  • 60 gramm parmezán
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson írt idő alatt főzzük készre.

A szalonnát kockázzuk fel, kevés olajjal kiegészítve, közepes lángon 5-8 perc alatt süssük aranyszínűre. A finomra vágott fokhagymát és borsót is adjuk a szalonnához, olyan 4 perc után öntsük fel a tejszínnel, alaposan keverjük el, várjunk, amíg rottyant egyet, majd a reszelt parmezánt is adjuk hozzá. Alapos keverés után sózzuk, borsozzuk.

Az elkészült tésztát keverjük egybe a szósszal, melegen tálaljuk, finomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg. Aki szereti, plusz parmezánnal is gazdagíthatja szervírozásnál.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük