Hamis carbonara, ha nem akarsz a tojással bűvészkedni

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Mindenkinek megvan a gyengéje az ételek közt, az enyém a tészta. Az alábbi fogás pedig mind közül a kedvencem, szépen csiszolgattam a receptet, amíg a legfinomabb nem lett szerintem. Ezzel ünnepeltem amikor beköltöztem egy kemény, munkásokkal hadakozós 10 hónap után az otthonomba. Pedig nem egy gasztronómiai csoda, de igazi comfort food.

Bár próbálok odafigyelni a szénhidrát fogyasztásra, heti egyszer engedélyezek magamnak egy tésztát, és olyankor általában ezt szoktam főzni. 

Az alapreceptet egy szuper kis szakácskönyvből írtam ki, amit egyébként két német írt, így nem éppen autentikus, de annyi baj legyen. A recept a Kutya se látta című Agatha Christie könyvem utolsó két oldalán található, ha újraolvasom, mindig megtalálom, de természetesen már fejből megy, és tovább is fejlesztettem. 15 perc alatt elkészül az edények előszedésétől számolva. Egy pohár nem túl savas fehérbor nagyon ajánlott hozzá.

Hamis carbonara

carbonara-recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 400 gramm tészta
  • 200 gramm bacon
  • 3 evőkanál mascarpone
  • 200 mililiter főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bors
  • 50 gramm parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A tésztának melegítsünk vizet, majd főzzük ki al dentére, vagyis úgy, hogy ne főjjön szét, és maradjon textúrája. Miközben fő, a bacont aőró kockákra vagy csíkokra vágjuk, egészen lusták már vehetik így készen, és akkor ezzel sem kell foglalkozni. Attól függően, hogy mennyire zsíros a szalonna, egy kevés olajon átpirítjuk, amíg kap egy kis színt, és enyhén ropogósnak nem néz ki. Közben hozzádobjuk az átnyomott vagy apróra vágott fokhagymát és egy kis borsot. Ha a szalonna már szép piros, a serpenyőbe tesszük a tejszínt és a mascarponét, kicsit összefőzzük, ez körülbelül egy-két perc. Lehúzzuk a tűzről, és összeforgatjuk a lecsepegtetett tésztával. Nyáron szoktam bele tenni koktélparadicsomot, amit a fokhagymával együtt dobok a baconre, és megvárom amíg levet ereszt, és csak utána adom hozzá a tejszínt és a mascarponét. Ezt viszont már hamis carbonarának sem lehet nevezni. De azért finom. Mindegy, melyik verziót készítjük, mehet parmezán a tetejére.
Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük