Habkönnyű mousse háromféle csokiból: jól behűtve a legfinomabb

háromcsokis mousse cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egyszerre kanalazhatod az összes kedvenc csokidat ebben a légiesen könnyed, habos mousse-ban.

Egyáltalán nem szükséges semmilyen különleges alkalom ahhoz, hogy szép és mutatós desszertet készíts, pláne ha ez még nem is kerül sok munkádba. Ha egy édesség csokis, akkor biztosan senki nem fog nemet mondani rá, ez a mousse ráadásul háromféléből áll össze.

A mousse jó kis nyári édesség, hideg, könnyed, mégis krémes. A tejszín miatt elég laktató, pont egy kis pohárnyit fogsz belőle kívánni. Ha gyümölcsös ízre vágysz, akkor málnásat készíts, nyugodtan tegyél bele sok gyümölcsöt. A mousse akkor tökéletes, ha eleget áll a hűtőben, mert úgy érnek össze az ízek. 

Háromcsokis mousse

háromcsokis mousse recept ok

Hozzávalók 4 személyre

  • 470 milliliter tejszín (jéghideg)
  • 70 gramm étcsokoládé
  • 70 gramm tejcsokoládé
  • 70 gramm fehér csokoládé
  • 2 evőkanál víz (hideg)
  • 1 teáskanál zselatin
  • 2 darab tojássárgája (L-es)
  • 2 evőkanál cukor
  • 120 milliliter tej
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban verjük fel a tejszínt, majd tegyük vissza a hűtőbe.

A háromféle csokit törjük össze és tegyük háromféle tálba. Egy kisebb tálban keverjük össze a zselatint és a vizet, és pihentessük 10 percig. 

Egy közepes tálban verjük habosra a tojások sárgáit a cukorral addig, amíg ki nem fehéredik.

A tejet öntsük egy lábasba, tegyük a gázra és melegítsük fel annyira, hogy éppenhogy elkezdjen gyöngyözni. A tej felét folyamatos kevergetés mellett öntsük a tojássárgájás keverékhez, hogy hőkiegyenlítést végezzünk, majd öntsük az egészet vissza a maradék tejhez. Közepes lángon melegítsük még 2-3 percig, amíg besűrűsödik.

Ekkor vegyük le a gázról és keverjük hozzá a feloldott zselatint. A krémet osszuk szét a három csokis tálka között, jól keverjük össze, míg felolvad a hőtől a csoki, egynemű lesz a krém. Hagyjuk kihűlni.

A felvert tejszínhabot is osszuk háromfelé, forgassuk bele a különböző csokikrémekbe. 

Kanalazzuk az elsőféle csokit pohárba, szépen egyengessük el a tetejét. Tegyük mélyhűtőbe 15 percre. A többi csokival is ismételjük meg ugyanezt. 

Szezonális gyümölccsel díszítsük a tetejét.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon