![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Puha piskóta szívja be az édes tejes krémet – A tres leches sütemény igazán elkényeztet
![háromtejes torta](https://kep.index.hu/1/0/3146/31462/314620/31462015_2415601_76ba19dda2ec0e9d32b4dd3aa076df2b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Szeretem azokat a tortákat, amelyekben a piskóta kap hangsúlyos szerepet, a krém pedig selymes keretbe foglalja.
A desszert útja Dél-Amerikából indult, de nagyon hamar népszerű lett, tekintve, hogy mennyire finom. Nálam a sűrített tejes édességeknek eleve nyert ügyük van, ebben a tortában pedig háromféle tej keveredik, így még finomabb és selymesebb krémet kapunk.
Annak is érdemes elkészítenie, aki nem szereti a klasszikus piskótatortákat, mert a töltelék nem tömény, vajas, fujtós, hanem csak finoman beleolvad a puha piskótába. A tetején a tejszínhab pedig szó szerint csak hab a tortán.
Háromtejes piskóta
![háromtejes torta recept](https://kep.index.hu/1/0/3146/31462/314620/31462039_5a8176d41c93dcc39aa11b93c20f3b33_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
Tészta
- 210 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 110 gramm vaj
- 200 gramm cukor
- 5 darab tojás
- 0.5 teáskanál vaníliakivonat
Krém
- 470 milliliter tej (teljes)
- 300 milliter sűrített tej (cukrozott)
- 200 milliliter tejszín
Teteje
- 200 milliliter tejszín
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál porcukor
- opcionális kókuszchips
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy kapcsos tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki.
A lisztet szitáljuk át, keverjük össze a sütőporral. A vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat és a fél teáskanál vaníliakivonatot, jól keverjük ki. Adjuk hozzá a lisztes keveréket szép apránként, keverjük simára. A tésztát öntsük a tortaformába. Süssük 30 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Készítsük el a krémet. Keverjük össze a tejet,a tejszínt és a sűrített tejet,és egy lábosban forraljuk össze krémmé. Öntsük a langyos piskótára, és várjunk, amíg beszívja.
Mielőtt tálaljuk, verjünk fel hideg tejszínt porcukorral és vaníliakivonattal, és kenjük meg vele a tortát. Ízlés szerint szórjuk meg pirított kókuszchipsszel. Fogyasztás előtt tegyük pár órára hűtőbe.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!