Puha piskóta szívja be az édes tejes krémet – A tres leches sütemény igazán elkényeztet

háromtejes torta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szeretem azokat a tortákat, amelyekben a piskóta kap hangsúlyos szerepet, a krém pedig selymes keretbe foglalja.

A desszert útja Dél-Amerikából indult, de nagyon hamar népszerű lett, tekintve, hogy mennyire finom. Nálam a sűrített tejes édességeknek eleve nyert ügyük van, ebben a tortában pedig háromféle tej keveredik, így még finomabb és selymesebb krémet kapunk.

Annak is érdemes elkészítenie, aki nem szereti a klasszikus piskótatortákat, mert a töltelék nem tömény, vajas, fujtós, hanem csak finoman beleolvad a puha piskótába. A tetején a tejszínhab pedig szó szerint csak hab a tortán. 

Háromtejes piskóta

háromtejes torta recept

Hozzávalók 8 adaghoz

Tészta

  • 210 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 110 gramm vaj
  • 200 gramm cukor
  • 5 darab tojás
  • 0.5 teáskanál vaníliakivonat

Krém

  • 470 milliliter tej (teljes)
  • 300 milliter sűrített tej (cukrozott)
  • 200 milliliter tejszín

Teteje

  • 200 milliliter tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál porcukor
  • opcionális kókuszchips
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy kapcsos tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki. 

A lisztet szitáljuk át, keverjük össze a sütőporral. A vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat és a fél teáskanál vaníliakivonatot, jól keverjük ki. Adjuk hozzá a lisztes keveréket szép apránként, keverjük simára. A tésztát öntsük a tortaformába. Süssük 30 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. 

Készítsük el a krémet. Keverjük össze a tejet,a  tejszínt és a sűrített tejet,és egy lábosban forraljuk össze krémmé. Öntsük a langyos piskótára, és várjunk, amíg beszívja. 

Mielőtt tálaljuk, verjünk fel hideg tejszínt porcukorral és vaníliakivonattal, és kenjük meg vele a tortát. Ízlés szerint szórjuk meg pirított kókuszchipsszel. Fogyasztás előtt tegyük pár órára hűtőbe. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük