Alakbarát hasselback paradicsom: bármilyen finomsággal megtöltheted
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ugyanúgy, ahogyan a csirkemellet és a krumplit is el lehet készíteni hasselback módra, a paradicsomot is, szuper alternatíva lehet szendvics helyett.
Az alábbi étel inkább inspiráció, mint recept, ha diétázol vagy egyszerűen csak nem kívánod a nehéz ételeket nyáron, tökéletes, könnyed választás a hasselback paradicsom. Én most a klubszendvics alakbarát változatát készítettem el, amelyben a kenyeret paradicsom váltja le, a hasselback technika pedig a látványon dob egy nagyot.
Bármit tölthetsz a zsebekbe: a sonka, bacon, saláta, sajt kombináció mellett/helyett azt használj, amit csak szeretnél. Akár caprese salátát is készíthetsz hasselback módszerrel, ha a paradicsomba szeletekre vágott mozzarellát és friss bazsalikomleveleket teszel.
Egy a fontos: édes, lédús, érett paradicsomot válassz a recepthez, hiszen ő lesz a főszereplő. A kész paradicsomot eheted késsel-villával, de ha nem bánod, hogy maszatos lesz a kezed, harapva az igazi. Ha pedig inkább melegen kínálnád, hagyd ki belőle a salátalevelet, majd tedd a töltött paradicsomot 10 percre 180 fokos sütőbe, míg a sajt megolvad.
Hasselback paradicsom
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab paradicsom
- 4 szelet sajt
- 4 szelet bacon
- 4 szelet csirkemellsonka
- 2 levél jégsaláta
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A bacont süssük ropogósra egy forró serpenyőben pár perc alatt.
A paradicsomot mossuk meg, majd vagdossuk be az oldalát 4 helyen úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húsát, de szét lehessen nyitni a zsebeket.
Az egyik zsebbe egy szelet félbevágott sajt, a másikba egy szelet összehajtott csirkemellsonka, a hamadikba egy fél salátalevél, az utolsóba pedig a félbetört bacon kerüljön.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a paradicsomot, aki szeretné, olívaolajjal vagy balzsamecettel tálalja.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors