
Alakbarát hasselback paradicsom: bármilyen finomsággal megtöltheted

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Ugyanúgy, ahogyan a csirkemellet és a krumplit is el lehet készíteni hasselback módra, a paradicsomot is, szuper alternatíva lehet szendvics helyett.
Az alábbi étel inkább inspiráció, mint recept, ha diétázol vagy egyszerűen csak nem kívánod a nehéz ételeket nyáron, tökéletes, könnyed választás a hasselback paradicsom. Én most a klubszendvics alakbarát változatát készítettem el, amelyben a kenyeret paradicsom váltja le, a hasselback technika pedig a látványon dob egy nagyot.
Bármit tölthetsz a zsebekbe: a sonka, bacon, saláta, sajt kombináció mellett/helyett azt használj, amit csak szeretnél. Akár caprese salátát is készíthetsz hasselback módszerrel, ha a paradicsomba szeletekre vágott mozzarellát és friss bazsalikomleveleket teszel.
Egy a fontos: édes, lédús, érett paradicsomot válassz a recepthez, hiszen ő lesz a főszereplő. A kész paradicsomot eheted késsel-villával, de ha nem bánod, hogy maszatos lesz a kezed, harapva az igazi. Ha pedig inkább melegen kínálnád, hagyd ki belőle a salátalevelet, majd tedd a töltött paradicsomot 10 percre 180 fokos sütőbe, míg a sajt megolvad.
Hasselback paradicsom

Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab paradicsom
- 4 szelet sajt
- 4 szelet bacon
- 4 szelet csirkemellsonka
- 2 levél jégsaláta
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A bacont süssük ropogósra egy forró serpenyőben pár perc alatt.
A paradicsomot mossuk meg, majd vagdossuk be az oldalát 4 helyen úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húsát, de szét lehessen nyitni a zsebeket.
Az egyik zsebbe egy szelet félbevágott sajt, a másikba egy szelet összehajtott csirkemellsonka, a hamadikba egy fél salátalevél, az utolsóba pedig a félbetört bacon kerüljön.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a paradicsomot, aki szeretné, olívaolajjal vagy balzsamecettel tálalja.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors