Karamellizált, sütőben sült ananász: fahéjszórást kap a gyümölcs
Az ananász nemcsak nyáron, koktélozáskor vagy gyümölcssalátában jön jól, hanem a hűvösebb időkben is. Ha fűszerekkel sütöd, még ínycsiklandóbb lesz!
Az ananásszal készült fogások a 80-as években kezdtek feltűnni a magyar étlapokon. A legismertebb ananásszal készült ételek a hawaii pizza, bundázott ananász, de idesorolható még a gyümölccsel sült hús is.
A gyümölcs és a hús párosától nem szabad félni, remekül illenek egymáshoz. Az egyik legfinomabb ananászos fogás a hawaii csirke, melyben a gyümölcs sajttal együtt pirul a csirke tetejére. Hogy mutatósabb legyen, érdemes az ananászkarikák közepébe meggyet helyezni.
A hússzeleteket ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat, majd a lefűszerezett húst oldalanként süssük 2-3 percig.
Az elősütött húst fektessük jénaira vagy tepsire, majd a serpenyőben maradt olajat öntsük rá.
A sajtot reszeljük le, a felét szórjuk a húsra, majd az ananászszeleteket helyezzük rá. Ezután az ananászkarikák közepébe tegyük bele a magozott meggyet, majd a maradék sajtot szórjuk rá.
Az ananászos csirkét toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-18 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu