A régi jó BBQ-oldalas bevált receptje: szinte szétolvad a szádban
Kerti partik nagy kedvence az omlós, ragacsos BBQ-oldalas. Készítsd el hozzá saját magad a pácot!
A barbecue-szósz az amerikai konyha egyik alapkelléke, és számos grillezett étel nélkülözhetetlen hozzávalója. Készíthetsz belőle ínycsiklandó, roppanós bőrű Buffalo-csirkeszárnyat, de ha húsmentes opcióra vágysz, akkor a csirkét zöldséggel is pótolhatod ebben az ínyenc Buffalo-karfiolban.
Mindkettő esetében a BBQ-szósz jelenti az étel lelkét, ezért nem érdemes a sablonos, bolti változatot választani, hiszen egyszerűen, percek alatt elkészítheted a sajátodat is. Ráadásul így még némileg át is variálhatod a receptet attól függően, hogy édesebben, csípősebben, esetleg füstösebben szereted.
A BBQ-szószhoz mérjünk minden hozzávalót egy kisebb edénybe, és alaposan keverjük össze. Forraljuk fel, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük 5 percig.
Ha a szósz elérte az optimális sűrűséget, töltsük egy tiszta, száraz befőttesüvegbe vagy üvegbe, és zárjuk le.
A szósz hűtőben tárolva 3 hétig is eláll.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors