A legjobb BBQ-szósz: a házi verzió ebből is sokkal finomabb

3
Nyomtatás
Hazi BBQ szosz c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Használhatod sütésekhez, pácként, de ízesítőként is szuper, ha kedveled a pikáns, füstös aromákat.

A barbecue-szósz az amerikai konyha egyik alapkelléke, és számos grillezett étel nélkülözhetetlen hozzávalója. Készíthetsz belőle ínycsiklandó, roppanós bőrű Buffalo-csirkeszárnyat, de ha húsmentes opcióra vágysz, akkor a csirkét zöldséggel is pótolhatod ebben az ínyenc Buffalo-karfiolban.

Mindkettő esetében a BBQ-szósz jelenti az étel lelkét, ezért nem érdemes a sablonos, bolti változatot választani, hiszen egyszerűen, percek alatt elkészítheted a sajátodat is. Ráadásul így még némileg át is variálhatod a receptet attól függően, hogy édesebben, csípősebben, esetleg füstösebben szereted.

Házi BBQ-szósz

Hazi BBQ szosz

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 120 ml ketchup
  • 1 ek juharszirup
  • 2 ek tamari vagy szójaszósz
  • 0.25 tk cayenne-bors
  • 0.25 tk füstölt paprika
  • 0.25 tk fokhagyma-granulátum
  • 50 ml víz
  • 2 csepp folyékony füst
Recept idők

Elkészítés:

A BBQ-szószhoz mérjünk minden hozzávalót egy kisebb edénybe, és alaposan keverjük össze. Forraljuk fel, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük 5 percig.

Ha a szósz elérte az optimális sűrűséget, töltsük egy tiszta, száraz befőttesüvegbe vagy üvegbe, és zárjuk le. 

A szósz hűtőben tárolva 3 hétig is eláll.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon