Raffaello golyó roppanós mandulával: mennyei édesség házilag
Az elegáns édesség otthon is egyszerűen elkészíthető, és az ikonikus ostyaréteg kivételével mindenben hasonlít az eredetire.
A kókuszos desszertek nagy kedvenceim, és ebbe a csokik is beletartoznak. A Bounty szeletet azonban tejtartalma miatt egy ideje nem fogyasztom, így ez a recept kapóra jön, ha éppen valami kókuszos ínyencséget ennék.
Ennek a házi Bountynak nagy előnye, hogy nem tartalmaz tejterméket, hiszen a legtöbb tejalapú alapanyagot kókuszból készült termékek helyettesítik. Az elkészítése mindössze néhány percet vesz igénybe, a munka további részét pedig a hűtő végzi. Az eredmény pedig egy intenzíven kókuszos, hűs desszert, ami a legnagyobb nyári hőségben is jólesik.
A megadott mennyiségek egy kb. 20x10 cm-es sütőformához elegendők.
A kókuszkrémet, a cukrot, a vaníliát, a kókuszolajat és a sót mérjük egy edénybe, és forraljuk össze.
Adjuk hozzá a kókuszereszeléket, és apró lyukú reszelőn reszeljük bele a marcipánt is. Alaposan keverjük össze, majd kanalazzuk a masszát egy sütőpapírral bélelt sütőformába. Egy kanál hátával vagy szilikonspatulával egyengessük el a felszínét, takarjuk le fóliával, és 3 órára tegyük a hűtőbe dermedni.
Vegyük ki a hűtőből, a sütőpapírral együtt helyezzük egy vágódeszkára, és vágjunk belőle 8-10 tetszőleges szeletet.
Gőz felett olvasszuk fel az étcsokit, és minden szeletet forgassunk bele. Helyezzük vissza a sütőpapírra, és tegyük vissza a hűtőbe, amíg a csoki megszilárdul.
Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu