Tejmentes kókusztekercs sütés nélkül: málnával dobd fel

Kokusztekercs-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy jó kókusztekerccsel nem foghatsz mellé: a sütés nélküli desszert gyorsan készül, és hűtőben sokáig eláll.

A kókusztekercs az egyik kedvenc desszertem, hiszen gyorsan, sütés nélkül készül, és gazdag ízvilág jellemzi. Mivel a kókusz benne a legdominánsabb, nagyon könnyű a klasszikus recept összetevőit – vaj és tej – mentesekre cserélni, hiszen a kókuszolaj és a kókuszkrém csak tovább fokozza az ízek intenzitását.

Ezzel a módszerrel ráadásul egy könnyedebb desszertet készíthetsz, ami nehezebb ételekkel kombinálva sem telít el, és akkor is bátran fogyaszthatod, ha nem ehetsz tejet, vagy éppen növényi étrendet követsz. Ha pedig túl egyszerűnek tartod a hagyományos desszertet, akkor dobd fel kevés málnával! 

Tejmentes kókusztekercs

Kokusztekercs

Hozzávalók 1 adaghoz

A kakaós réteghez:

  • 300 g darált keksz
  • 3 ek cukrozatlan holland kakaópor
  • 3 ek porcukor
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 1 ek rum
  • 100 g kókuszolaj (szobahőmérsékletű)
  • 100 ml kókuszkrém vagy konzerves kókusztej (csak a sűrű, fehér krém)

A kókuszos krémhez:

  • 5 ek kókuszliszt vagy kókuszreszelék
  • 100 g kókuszolaj (szobahőmérsékletű)
  • 100 ml kókuszkrém vagy konzerves kókusztej (csak a sűrű, fehér krém)
  • 2 ek porcukor
  • 100 g málna (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a kakaós réteg hozzávalóit, és dolgozzuk összeálló, sűrű masszává. Borítsuk egy sütőpapírra vagy fóliára, helyezzünk a tetéjére is sütőpapírt, és nyújtsuk 4-5 mm vastag téglalapra.

Egy másik tálban keverjük össze a kókuszos krém hozzávalóit, majd kenjük a kakaós rétegre. Ha használunk, akkor szórjuk a krémre a málnát, a fólia segítségével szorosan tekerjük fel, és tetszés szerint szórjuk meg kókuszreszelékkel. Ugyanazzal a fóliával csomagoljuk be.

2 órára tegyük hűtőbe, hogy a kókuszolaj megdermedjen. Ezt követően szeleteljük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük