
Házi citromszirup 10 perc alatt: csorgasd piskótára vagy ízesítsd vele a vizet

A házi citromszirup finom, izgalmasan felhasználható, és még nátha ideje alatt is ajánlott fogyasztani, igazi betegségűző a C-vitamin-bomba.
Citrom, gyömbér és méz alkotja ezt az isteni szirupot, mely igazi kincs, hisz amellett, hogy remekül, sokféleképpen felhasználható, az immunrendszert is erősíti. A citromszirup sok változatban ismert, sokan csak limonádé vagy tea ízesítésénél alkalmazzák, pedig palacsintára vagy piskótatésztára is csorgathatod, ha pedig szereted az ázsiai konyhát, akkor sós ételek készítésénél is hasznát veszed.
A szirup sokféle változatban készülhet, a lényeg, hogy mindig biocitrommal dolgozz, amelyet használat előtt szódabikarbónás, langyos vízben át is súrolhatsz. Ha nem szereted a gyömbért, akkor egyszerűen hagyd ki belőle.
Házi citromszirup gyömbérrel

Hozzávalók 2 decihez
- 1 kis darab gyömbér
- 2 darab citrom
- méz szükség szerint
Elkészítés:
A megtisztított gyömbért reszeljük le.
A citrom héját reszeljük le, és facsarjuk ki a levét.
A lereszelt gyömbért és citromhéjat pakoljuk kis, 2,5 decis csatos üvegbe, majd öntsük rá a citromlevet és annyi mézet, amennyi megtölti az üveget. A szirup azonnal fogyasztható, de hűtőben tárolva 1-2 hónapig eláll, érdemes pár napig pihentetni, hogy összeérjenek az ízek.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!