Házi citromszirup 10 perc alatt: csorgasd piskótára vagy ízesítsd vele a vizet

1
Nyomtatás
cszcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A házi citromszirup finom, izgalmasan felhasználható, és még nátha ideje alatt is ajánlott fogyasztani, igazi betegségűző a C-vitamin-bomba.

Citrom, gyömbér és méz alkotja ezt az isteni szirupot, mely igazi kincs, hisz amellett, hogy remekül, sokféleképpen felhasználható, az immunrendszert is erősíti. A citromszirup sok változatban ismert, sokan csak limonádé vagy tea ízesítésénél alkalmazzák, pedig palacsintára vagy piskótatésztára is csorgathatod, ha pedig szereted az ázsiai konyhát, akkor sós ételek készítésénél is hasznát veszed.

A szirup sokféle változatban készülhet, a lényeg, hogy mindig biocitrommal dolgozz, amelyet használat előtt szódabikarbónás, langyos vízben át is súrolhatsz. Ha nem szereted a gyömbért, akkor egyszerűen hagyd ki belőle.

Házi citromszirup gyömbérrel

citromszirup

Hozzávalók 2 decihez

  • 1 kis darab gyömbér
  • 2 darab citrom
  • méz szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított gyömbért reszeljük le.

A citrom héját reszeljük le, és facsarjuk ki a levét.

A lereszelt gyömbért és citromhéjat pakoljuk kis, 2,5 decis csatos üvegbe, majd öntsük rá a citromlevet és annyi mézet, amennyi megtölti az üveget. A szirup azonnal fogyasztható, de hűtőben tárolva 1-2 hónapig eláll, érdemes pár napig pihentetni, hogy összeérjenek az ízek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon