Krémes, házi cseresznyefagyi: hűsítő kényeztetés a nyári napokra

4
Nyomtatás
cseresznyefagylalt
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Mi lehetne jobb annál, mint amikor a frissen szedett cseresznyét fagylaltba zárva őrizzük meg? Ehhez a főzés nélküli verzióhoz fagylaltgépre sem lesz szükséged.

A cseresznyével kapcsolatban minden évben ugyanaz a dilemma foglalkoztat: ha leszedtük, és már a fülünkön jön ki, mit tegyünk vele, hogy ha szezonon kívül is szívesen ennénk? Nos a válasz egyszerű, készítsünk belőle fagylaltot!

Ráadásul olyat, amihez még fagylaltgép sem kell, vagyis egyszerű konyhai eszközökkel is elkészíthetjük, akár otthon is.

Házi cseresznyefagylalt

cseresznyefagylalt

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 g cseresznye
  • 240 ml habtejszín
  • 240 ml tej
  • 70 g kristálycukor
  • 0.25 tk.
  • 1 tk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A cseresznyét mossuk meg, majd magozzuk ki. Tegyük a szemeket fagyasztóba 1-2 órára. 

Tegyük bele egy turmixgépbe, adjuk hozzá a tejszínt, a tejet, a cukrot, a sót és a vaníliakivonatot, majd turmixoljuk, illetve pürésítsük le. 

Ha elkészült, rögtön kínálhatjuk, vagy öntsük bele egy fagyasztóval kompatibilis dobozba, és fagyasszuk le.

Tálalás előtt vegyük ki, hogy kicsit kiengedjen, krémesebb legyen.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon