
Krémes, házi pisztáciafagylalt: főzött krém az alapja
Javában tombol a nyár, amelynek a főzött, krémes házi fagyik is részét képezik. Ezúttal egy pisztácia ihlette, vaníliás fagylaltreceptet mutatunk nektek.
A cseresznyével kapcsolatban minden évben ugyanaz a dilemma foglalkoztat: ha leszedtük, és már a fülünkön jön ki, mit tegyünk vele, hogy ha szezonon kívül is szívesen ennénk? Nos a válasz egyszerű, készítsünk belőle fagylaltot!
Ráadásul olyat, amihez még fagylaltgép sem kell, vagyis egyszerű konyhai eszközökkel is elkészíthetjük, akár otthon is.
A cseresznyét mossuk meg, majd magozzuk ki. Tegyük a szemeket fagyasztóba 1-2 órára.
Tegyük bele egy turmixgépbe, adjuk hozzá a tejszínt, a tejet, a cukrot, a sót és a vaníliakivonatot, majd turmixoljuk, illetve pürésítsük le.
Ha elkészült, rögtön kínálhatjuk, vagy öntsük bele egy fagyasztóval kompatibilis dobozba, és fagyasszuk le.
Tálalás előtt vegyük ki, hogy kicsit kiengedjen, krémesebb legyen.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu