Mustáros pácban pirult csirkemell: kezdőknek is sikerülni fog
A pirult csirkemell egy éjszakát pihen a mustáros pácban, ettől lesz finom puha és ízletes. Nem nehéz elkészíteni, ezért hétköznap vacsorára is bevállalhatod.
Mi más tölthetne el nagyobb büszkeséggel, mint ha te magad készíted el a mustárt az ételekhez? Egy ízletes, finom házi dijoni mustárnál nem is találhatnál jobb belépőt a szószok világába, ráadásul amennyire fenséges, olyannyira egyszerű elkészíteni.
Ebből a receptből most egy francia dijoni mustárt készíthetsz el, amelyhez többféle mustármag, száraz, minőségi fehérbor és borecet is társul.
A hagymákat tisztítsuk meg, majd a salottahagymát aprítsuk fel, míg a fokhagymát nyomjuk át egy fokhagymaprésen.
Egy közepes méretű serpenyőbe öntsük bele a száraz fehérbort, a fehérborecetet, a hagymákat, a cukrot és a sót.
Forraljuk fel, majd pároljuk az egészet kb. 15 percig, amíg a hagymák megpuhulnak és összeolvadnak a fűszerekkel és a borral.
Ezután vegyük le a serpenyőt a tűzről, szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, adjuk hozzá a mustármagokat és tegyük be a hűtőbe az egészet kb. 24-48 órára, amíg a magok szépen megpuhulnak.
A pihenőidő lejártával tegyük az egészet turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe. Szükség esetén adjunk hozzá egy kis vizet is, de éppen csak annyit, hogy a keverék sűrű, de könnyen keverhető állagú legyen.
Hogyha szeretnénk bele néhány ép mustármagot is, akkor nem szükséges teljesen pépesre turmixolni.
A leturmixolt mustárt tegyük bele egy lábasba, majd kezdjük el alacsony lángon melegíteni. Melegítsük kb. 10 percig.
A konzisztencia javítása végett ezen a ponton adhatunk még hozzá egy kis vizet.
Ha elkészültünk, vegyük le a tűzről, töltsük a főzetet félliteres befőttesüvegekbe, majd hagyjuk a pulton kihűlni, s végül tegyük be a hűtőbe.
Pár napig hagyjuk a hűtőben fogyasztás előtt, hogy az ízek szépen összeérhessenek.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu