Vajpuha, tejszínes-mustáros csirkemáj: fél órán belül tálalhatod

tejszines-mustaros-csirkemaj
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkemájból könnyen és gyorsan készíthetsz fogásokat, amit néhány extra alapanyaggal igazán elegánssá is varázsolhatsz. Ehhez a tejszínes-mustáros recepthez pedig csupán 5 hozzávalóra lesz szükséged.

A csirkemáj, bár egykoron még szuperételnek számított, napjainkra sajnos igencsak mellőzött alapanyaggá vált. Pedig semmivel sem csekélyebb a benne rejlő tápanyagtartalom, mint a csirke többi részét tekintve, sőt, kalóriatartalma rendkívül alacsony, fehérjetartalma ugyanakkor magas.

Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is – A, B2, B9, B12, réz és vas –, és még csak drágának sem mondható a beszerzése. 

Számtalan gyors recept alapját képezi, és már csupán néhány fűszer felhasználásával is kiváló ételeket alkothatsz belőle. Aki valaha készített már csirkemájból fogást, azt tudja, hogy a világ egyik, ha nem a legkönnyebb és -gyorsabb étele minden bizonnyal a resztelt máj. Nos, ezt a receptet azért nem nehéz túlszárnyalni, meg is mutatjuk, hogy hogyan csináld!

Tejszínes-mustáros csirkemáj

tejszines-mustaros-csirkemaj

Hozzávalók 3 személyre

  • 15 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 ek olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek mustár
  • 2 dl tejföl
  • só, bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat az üzletben lehet magában, illetve szívvel együtt is kapni, ehhez a recepthez célszerű szív nélküli változatban megvásárolni.

A vöröshagymát és a gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre.

A vöröshagymaszeleteket pirítsuk meg a 2 evőkanál olajon, majd adjuk hozzá a már megtisztított és lecsepegtetett csirkemájat. Alaposan keverjük őket össze, majd közepes lángon fehéredésig pároljuk.

Ekkor adjuk hozzá a csiperkegombát, öntsük hozzá a tejszínt, a mustárt és a tejfölt is, majd forgassuk össze az egészet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alacsony lángra véve a tűzhelyet, lefedve főzzük, illetve pároljuk további 15 percig. 

Ezzel a szaftos és omlós, tejszínes-mustáros csirkemáj el is készült, amit akár magában, akár rizskörettel is kínálhatunk.

Tipp:

A májat, ha elkészült, már csak a tányérra kiszedve sózd meg, különben megkeményedik.

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük