Könnyű fahéjas-szilvás süti
A fahéjas-szilvás süti az egyik legfinomabb őszi desszert, ráadásul olcsó, és kevés munka van vele.
Ha valaki, akkor a nagyi jól tudja, hogyan érdemes konzerválni. Minden szezonnak megvannak a kincsei, amelyeket érdemes a kamra polcára tenni. A szilva is ilyen, a lekvár és a pálinka mellett savanyúság is készülhet belőle.
Az ecetes szilva fahéj és szegfűszeg nélkül is elkészíthető, de ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, akkor kötelezők bele. A savanyú szilva télen remek csemege, próbáld ki sültek mellé, nem fogsz csalódni!
A megmosott szilvát magozzuk ki, majd szorosan rakjuk üvegbe.
A vizet és az ecetet a fahéjjal, a szegfűszeggel, a cukorral és a sóval forraljuk egybe, majd öntsük az üvegbe rakott gyümölcsre. Az üvegre csavarjuk rá a tetejét, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu