Villámgyors fokhagymaszósz házilag – Húsok mellé, de pizzára is teheted

fokhagymaszósz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fokhagyma nemcsak az ételek lelke, hanem hangsúlyos ízű mártogatósok alapja is lehet.

A fokhagyma nemcsak isteni aromát ad az ételeknek, hanem elképesztően egészséges is, többek között vírus- és baktériumölő hatóanyagai vannak. Ha csak sütőben sütöd meg, isteni édeskés és krémes ízt kapsz, amit elég, ha pirítósra teszel, de természetesen alapanyagként szószokba vagy sült húsokhoz is felhasználhatod. Teljesen más ízt kap így az étel, mintha csak simán kevernéd hozzá a fokhagymát.

A fokhagyma és a tejföl nagyon klassz párosítás, elég csak a lángosra gondolni, de a töki pomposhoz is ez a szósz dukál. Ez az öntet is tejfölös alapú, az extra krémességért a majonéz felel, de abból nyugodtan tehetsz bele kevesebbet is. Itt olvashatsz ötleteket, hogy hányféle módon tudod felhasználni vagy elkészíteni a fokhagymát.

Házi fokhagymaszósz

fokhagymaszósz recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 360 milliliter tejföl
  • 100 milliliter majonéz
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 teáskanál víz
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát nyomjuk össze, a petrezselymet vágjuk apróra. Egy tálban keverjük össze a többi hozzávalóval. Felhasználásig tartsuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük