Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a sót. Adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat, majd dagasszuk a tésztát nagyjából 10 percig, vagy, míg rugalmas, egynemű gombócot nem kapunk.
Tegyük egy kiolajozott tálba, fedjük le, majd meleg helyen hagyjuk kelni 1 óráig.
Közben a hagymákat pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd hajszálvékony szeletekre.
Forrósítsunk egy serpenyőben olajat, majd dobjuk rá a hagymát, és alacsony lángon dinszteljük, majd karamellizáljuk, míg puha és aranybarna nem lesz. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A tésztát gyúrjuk át, majd osszuk 8 részre, minden részből készítsünk egy gombócot. Ezután lapítsuk ki a golyókat úgy, hogy kb. fél centi vastag korongokat kapjunk.
Tegyük az így kapott korongokat az előkészített tepsire, a közepüket picit nyomkodjuk le, hogy a szélükön maradjon egy perem, majd pakoljunk a közepükre a karamellizált hagymából, és szórjuk meg mákkal.
Toljuk a sütőbe 15-20 percre, míg a szélük és az aljuk aranybarna nem lesz.