![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A házi májkrémnek nincsen párja: kellemesen fűszeres és jól kenhető
![mcover](https://kep.index.hu/1/0/3891/38913/389130/38913041_2968311_d2cdde9e7584ef396ee122c9ea2b83c1_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A házi kence készülhet csirke-, sertés- vagy borjúmájból, az ízek kialakításánál érdemes bátran bánni a fűszerekkel.
A májkrém igazi retró kedvenc. A kencét könnyű beszerezni, a jobb fajtákat a hentesek csemegepultjában keresd, de magad is elkészítheted őket mindenféle adalékanyag és ízfokozó nélkül, ráadásul pillanatok alatt.
A kenhető textúra érdekében a májat krémsajttal dolgozd össze, ez lehet Philadelphia vagy mascarpone. A húsos szalonna elhagyható, de nem érdemes, mivel a zsírjától szaftosabb és sokkal ízesebb lesz a kence. A fűszereket ízlésnek megfelelően érdemes kiválasztani, az egyik legegyszerűbb, mégis isteni verzióban só, bors, fokhagyma és majoranna gondoskodik a fenséges ízélményről. Ha szereted a füstölt paprikát, rozmaringot, az is mehet bele, ha pedig még különlegesebbre készítenéd a májkrémet, használj szerecsendiót.
Házi májkrém
![mct](https://kep.index.hu/1/0/3891/38913/389131/38913147_a3d93961508f53223933e75d3587e0b8_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dekagramm füstölt húsos szalonna
- 5 dekagramm vaj
- 2 fej vöröshagyma
- 50 dekagramm máj (csirke, sertés, borjú)
- 1 teáskanál majoranna
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dekagramm krémsajt
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított hagymát vágjuk finomra.
A májat készítsük elő, távolítsuk el az ereket, daraboljuk fel.
A szalonnát vágjuk apró kockákra és serpenyőben kezdjük el sütni, közben adjuk hozzá a vajat, majd körülbelül 3 perc múlva a finomra vágott hagymát.
Amikor a hagyma üveges, keverjük hozzá a májat, pirítsuk át, fűszerezzük, majd 10-15 perc után húzzuk le a lángról és várjuk meg, míg kihűl.
A kihűlt májhoz adjuk hozzá a krémsajtot és a fokhagymát, botmixerrel dolgozzuk krémes állagúra.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!