
Krémes, házi cseresznyefagyi: hűsítő kényeztetés a nyári napokra
Mi lehetne jobb annál, mint amikor a frissen szedett cseresznyét fagylaltba zárva őrizzük meg? Ehhez a főzés nélküli verzióhoz fagylaltgépre sem lesz szükséged.
Sokan azért nem vágnak bele a otthoni fagyikészítésbe, mert nincs hozzá speciális fagylaltgépük. Most azonban egy olyan receptet mutatunk, amelyhez semmilyen különleges eszközre nincs szükség - elég hozzá egy egyszerű turmix- vagy aprítógép is.
A nyár bővelkedik a friss gyümölcsökben, mi pedig ezúttal sokak kedvencét, az őszibarackot választottuk ki desszertünkhöz. A lédús gyümölcsből frissítő, házi fagylaltot készítünk, amelyhez olyan alapanyagok társulnak, mint a tejszín, a tej és a frissen facsart citromlé.
Az őszibarackot mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apró darabokra.
Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és a citromlevet.
Adjuk hozzá a turmix- vagy aprítógéphez, majd mehet bele a tejszín és a tej is. Kb. 20-30 másodpercig turmixoljuk.
Ezután adjuk hozzá az őszibarackot, és mixeljük addig, amíg szép, krémes állagot nem kapunk. Ha szeretjük a gyümölcsdarabokat, akkor néhány ép barackdarabot is hozzáadhatunk a fagylalthoz.
Ezt követően öntsük bele egy fagyasztóval kompatibilis tálba vagy dobozba, és tegyük a fagyasztóba kb. 1 órára.
Az egy óra leteltével vegyük ki a fagyasztóból, és keverjük át egy kanállal.
Tegyük vissza ismét a fagyasztóba, majd ismételjük meg ezt a pár lépést még kétszer, tehát összesen háromszor, mindezt három óra alatt.
Az elkészült fagylaltot kanalazzuk fagyistálba vagy akár tölcsérbe is, és már indulhat is a nagy fagyizás.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu