Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert

4
Nyomtatás
oszibarack-fagylalt
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ki ne szeretné a fagyit nyáron, főleg, ha az a saját konyhánkban készül? Ezúttal a nyár egyik slágergyümölcséből, az őszibarackból készítünk egy krémes nyalánkságot!

Sokan azért nem vágnak bele a otthoni fagyikészítésbe, mert nincs hozzá speciális fagylaltgépük. Most azonban egy olyan receptet mutatunk, amelyhez semmilyen különleges eszközre nincs szükség - elég hozzá egy egyszerű turmix- vagy aprítógép is.

A nyár bővelkedik a friss gyümölcsökben, mi pedig ezúttal sokak kedvencét, az őszibarackot választottuk ki desszertünkhöz. A lédús gyümölcsből frissítő, házi fagylaltot készítünk, amelyhez olyan alapanyagok társulnak, mint a tejszín, a tej és a frissen facsart citromlé.

Házi őszibarackfagyi

oszibarack-fagylalt

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 ml habtejszín
  • 60 ml tej
  • 80 ml citromlé
  • 60 g kristálycukor
  • 250 g őszibarack
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarackot mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apró darabokra.

Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és a citromlevet.

Adjuk hozzá a turmix- vagy aprítógéphez, majd mehet bele a tejszín és a tej is. Kb. 20-30 másodpercig turmixoljuk.

Ezután adjuk hozzá az őszibarackot, és mixeljük addig, amíg szép, krémes állagot nem kapunk. Ha szeretjük a gyümölcsdarabokat, akkor néhány ép barackdarabot is hozzáadhatunk a fagylalthoz.

Ezt követően öntsük bele egy fagyasztóval kompatibilis tálba vagy dobozba, és tegyük a fagyasztóba kb. 1 órára. 

Az egy óra leteltével vegyük ki a fagyasztóból, és keverjük át egy kanállal.

Tegyük vissza ismét a fagyasztóba, majd ismételjük meg ezt a pár lépést még kétszer, tehát összesen háromszor, mindezt három óra alatt.

Az elkészült fagylaltot kanalazzuk fagyistálba vagy akár tölcsérbe is, és már indulhat is a nagy fagyizás.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon