13 tipp, amitől mennyei lesz a házi hamburger: a hús mellett a bucit is érdemes otthon készíteni
A világ egyik legkedveltebb étele a hamburger, elmondjuk, szerintünk mitől lesz igazán pazar az otthon készült verzió.
Az otthon készült hamburgernek nincsen párja. A finomság akkor az igazi, ha a buci is házi, de ha a legyártására nincs idő, akkor jó minőségű pékáru beszerzésére törekedj.
A smashed burger Amerika kedvence, de már elindult hódító útjára, a burgerkedvelők keresik azokat az éttermeket, ahol kipróbálhatják a lapos hússal készült bucit. Tény, hogy találni jó helyeket a városban, én mégis az otthoni változatra teszem le a voksomat. A smashed elkészítése nagyon egyszerű, csupán egy lapító lapátra lesz szükséged.
A receptben a darált nincs ízesítve, csak akkor kerül rá só és bors, mikor már sül. Természetesen ezt nem muszáj követni, ha van jó húspogácsarecepted, használd azt. A házi burgerbe bármi kerülhet, amit csak szeretnél: a szósz kihagyhatatlan, és friss zöldséget vagy savanyúságot is tehetsz bele. Ha pedig igazán az amerikai vonalon maradnál, sült hagyma és ropogós bacon is kerüljön a burgerbe.
A darált húsból készítsünk 6 darab gombócot.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, öntsünk bele egy kevés olajat, majd dobjuk rá a húsgombócot. Ahogy a forró serpenyőbe tettük, lapító lapáttal nyomjuk össze, így lesz meg a lapos formája. A húst oldalanként süssük 1-2 percig (tovább is lehet, ki, hogy szereti), közben sóval és borssal fűszerezzük.
Fordítás után a húsra tegyünk 1 szelet sajtot és 1 perc alatt olvasszuk rá.
A zsemlét vágjuk félbe, kevés olajon pirítsuk meg, majd kenjük meg választott szósszal, tegyük bele a húst, és ízlés szerint zöldségekkel vagy savanyúsággal is pakoljuk meg.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu