Szuperropogós pirított hagyma házilag – Ebből a fajtából lesz a legfinomabb

pirított hagyma cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az amerikai hot dog elképzelhetetlen nélküle, de sültekhez vagy akár kenyérbe sütve is használhatod a pirított hagymát.

Akár magában is finom, de a húsfélék hozzák ki az ízét a pirított hagymának, amit nyugodtan készíts el otthon. A legegyszerűbb, ha vöröshagymából készíted, de ha van otthon mogyoróhagymád, akkor abból még finomabb lesz.

A hagyma nagyon sokoldalúan felhasználható, messze nem csak pörköltalapként. A hagymát bundázni is érdemes, teheted hamburgerbe is, de ha készítesz hozzá mártogatóst, tökéletes nassolnivaló is lehet. A kicsit édeskésebb lilahagymát savanyíthatod is, amely sültek mellé kiválóan illik. A pirított hagyma jól lezárt dobozban néhány hétig biztosan eláll. 

Pirított hagyma

pirítotthagyma

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucoljuk meg, vágjuk egyforma kis kockákra. Tegyük egy tálba, szórjuk meg liszttel, úgy forgassuk meg benne, hogy mindenhol befedje. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd tegyünk bele a hagymából, de ne túl sokat, hogy szépen meg tudjon mindenhol pirulni. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Süssük aranybarnára, majd egy papírtörlőn itassuk le róla az olajat. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük