
Szuperropogós pirított hagyma házilag – Ebből a fajtából lesz a legfinomabb

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Az amerikai hot dog elképzelhetetlen nélküle, de sültekhez vagy akár kenyérbe sütve is használhatod a pirított hagymát.
Akár magában is finom, de a húsfélék hozzák ki az ízét a pirított hagymának, amit nyugodtan készíts el otthon. A legegyszerűbb, ha vöröshagymából készíted, de ha van otthon mogyoróhagymád, akkor abból még finomabb lesz.
A hagyma nagyon sokoldalúan felhasználható, messze nem csak pörköltalapként. A hagymát bundázni is érdemes, teheted hamburgerbe is, de ha készítesz hozzá mártogatóst, tökéletes nassolnivaló is lehet. A kicsit édeskésebb lilahagymát savanyíthatod is, amely sültek mellé kiválóan illik. A pirított hagyma jól lezárt dobozban néhány hétig biztosan eláll.
Pirított hagyma

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál liszt
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk egyforma kis kockákra. Tegyük egy tálba, szórjuk meg liszttel, úgy forgassuk meg benne, hogy mindenhol befedje.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd tegyünk bele a hagymából, de ne túl sokat, hogy szépen meg tudjon mindenhol pirulni. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Süssük aranybarnára, majd egy papírtörlőn itassuk le róla az olajat.
Fotó: Getty Images