Egyben sült, kolbásszal töltött fasírt: mutatós és nagyon finom
A szaftos fasírt remek választás családi vagy baráti ebédre, ha marad belőle, másnap szendvicsalapanyagnak is tökéletes.
Ha szereted a fasírtot, próbáld ki a húspogácsát krumplival gyúrva, így még puhább és laktatóbb lesz a feltét. A burgonyának hála annyira tartalmas lesz egy-egy darab belőle, hogy nem kell laktató köreten gondolkodnod, elég mellé egy saláta.
A krumpli lényegében a zsemlemorzsát váltja ki ebben a receptben, és nemcsak szaftosabb lesz tőle a fasírt, hanem gluténmentes is. A masszát bátran ízesítheted, az alábbi verzióba a só, bors mellé csak paprika került, de mehet bele még szárított zöldfűszer, chili, kömény is.
Az, hogy hány darab húspogácsád lesz, csak rajtad múlik, formázhatsz kisebb golyókat és nagyobb, laposabb fasírtokat is, de nagyjából 4 személynek elegendő ez az adag.
Hámozzuk meg a krumplit, majd reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Hagyjuk picit állni.
Addig pucoljuk meg a hagymákat, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.
A krumpliból nyomkodjuk ki a nedvességet, majd keverjük hozzá a fasírt minden hozzávalóját, gyúrjuk össze a masszát.
Formázzunk a húsból tetszőleges pogácsákat. Közben forrósítsunk egy kevés olajat egy serpenyőben.
Tegyük a húspogácsákat a forró olajba, majd oldalanként kb. 4-5 percig süssük (a méretétől is függően).
Fotók: Getty Images
@sobors.hu