
Így készíts meleg vacsorát 15 perc alatt!
Grillszendvics, avagy a hétköznapok megmentője
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Sajtos, majonézes zöldborsósaláta: pirult szalonna gazdagítja

Mennyei citromos kókuszgolyó: rögtön dupla adaggal készítsd

Egytepsis, pácolt csirkemellfalatok: a körettel sem lesz gondod

Tudod, milyen ételek mellé illik a rosé? Mutatunk néhány fantasztikus fogást

Selymes mascarponés, tejszínes eperkrém: bármilyen sütibe kerülhet
A villámgyorsan elkészülő grillszendvics különösen ajánlott folyton rohanóknak, késésben lévőknek, meg persze azoknak, akiknek sem idejük, sem kedvük főzéssel tölteni az időt, főként hétköznap.
A gyorsaság ezúttal egyáltalán nem megy a minőség rovására, feltéve, hogy tényleg jó és finom alapanyagokkal dolgozunk. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, néhány pitából, sajtból, sonkából, vagy bármi másból, amit a szendvicsre tennénk, készülhet egy sokkal élvezetesebb, és főleg meleg grillszendvics is.
Kép forrása: katuci
Persze lehetne sima melegszendvics is, de ez egészen más. A gyerkőcök pedig kifejezetten rajongani szoktak érte. A pita lapokat készen szoktam hozzá venni, minden egyéb hozzávaló opcionális. A gyerekeim a sima, sajtos-sonkás verziót szeretik, de tehetünk bele hagymát, maradék sült húst vagy grillzöldségeket, -sajtot is.
Sok zöldséggel még jobb
A grillszendvics egyébként kiválóan alkalmas arra is, hogy a napi öt zöldségadagból egyet a gyerekbe imádkozzunk. A paradicsom-, vagy uborkakarikákat akár bele is süthetjük, de mellé is adhatjuk. Minél többfélét, annál jobb.
Grillszendvics

Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 darab pita
- 20 dekagramm sonka
- 20 dekagramm reszelt sajt
- 3 ízlés szerint zöldségek, saláta
Elkészítés:
Egy (grill)serpenyőt felhevítünk, beletesszük a pitát, lenyomjuk egy kisebb fazékkal, majd a másik oldalát is megsütjük.
Negyedekre vágva, sok friss zöldséggel tálaljuk.