Immunerősítő szuperital házilag: ez átsegít a náthaszezonon

Immunerosito-szuperital-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csupa természetes, könnyen beszerezhető alapanyagból készül, és annyira ütős, hogy a megfázásnak esélye sem lesz nálad!

Az immunerősítés egész évben kiemelten fontos, azonban télen jövünk erre csak rá igazán, amikor a szervezetünk jobban ki van téve a vírusoknak és más fertőzéseknek. Érdemes ilyenkor a mindennapokba beiktatni az antioxidánsokban és vitaminokban gazdag ivóleveket, shotokat, vagy akár több vírusölő és immunerősítő fűszert használni főzésnél.

Ez a szuperital bőven tartalmaz vitamindús gyümölcsökből és fűszerekből is, és még ha elsőre meglepőnek is tűnik a kombináció, annyira ütős, hogy náthaszezonban verhetetlen. Fontos, hogy mivel friss és természetes hozzávalókat tartalmaz, 2 napon belül fogyaszd el, és ha azt szeretnéd, hogy egész télen kéznél legyen, akkor inkább gyakrabban, kisebb adagokban készítsd.

Immunerősítő szuperital

Immunerosito-szuperital

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 1 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 1 ek méz
  • 0.5 tk őrölt kurkuma
  • 1 ek forró víz
  • 3 ek frissen facsart citromlé
  • 5 ek frissen facsart narancslé
  • 0.25 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet cayenne-bors
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
  • 1 ek almaecet
  • 1 tk friss reszelt gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót egy pohárba vagy kisebb edénybe, és alaposan keverjük össze. Alternatív megoldásként kisebb csavaros üvegbe is tehetjük, és addig rázzuk, amíg a hozzávalók teljesen elkeverednek.

Az intenzívebb hatásért azonnal fogyasszuk, a maradékot pedig hűtőben tároljuk, és maximum két napon belül igyuk meg.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük