Immunerősítő szuperital házilag: ez átsegít a náthaszezonon
Csupa természetes, könnyen beszerezhető alapanyagból készül, és annyira ütős, hogy a megfázásnak esélye sem lesz nálad!
Az immunerősítés egész évben kiemelten fontos, azonban télen jövünk erre csak rá igazán, amikor a szervezetünk jobban ki van téve a vírusoknak és más fertőzéseknek. Érdemes ilyenkor a mindennapokba beiktatni az antioxidánsokban és vitaminokban gazdag ivóleveket, shotokat, vagy akár több vírusölő és immunerősítő fűszert használni főzésnél.
Ez a szuperital bőven tartalmaz vitamindús gyümölcsökből és fűszerekből is, és még ha elsőre meglepőnek is tűnik a kombináció, annyira ütős, hogy náthaszezonban verhetetlen. Fontos, hogy mivel friss és természetes hozzávalókat tartalmaz, 2 napon belül fogyaszd el, és ha azt szeretnéd, hogy egész télen kéznél legyen, akkor inkább gyakrabban, kisebb adagokban készítsd.
Immunerősítő szuperital
Hozzávalók 1 pohárhoz
- 1 gerezd fokhagyma lezúzva
- 1 ek méz
- 0.5 tk őrölt kurkuma
- 1 ek forró víz
- 3 ek frissen facsart citromlé
- 5 ek frissen facsart narancslé
- 0.25 tk őrölt fahéj
- 1 csipet cayenne-bors
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
- 1 ek almaecet
- 1 tk friss reszelt gyömbér
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy pohárba vagy kisebb edénybe, és alaposan keverjük össze. Alternatív megoldásként kisebb csavaros üvegbe is tehetjük, és addig rázzuk, amíg a hozzávalók teljesen elkeverednek.
Az intenzívebb hatásért azonnal fogyasszuk, a maradékot pedig hűtőben tároljuk, és maximum két napon belül igyuk meg.
-
2024-04-05 10:32:01
-
2024-01-08 10:16:01
-
2023-12-03 07:50:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!